Προανακριτική Novartis- Τσατάνη: Έχω αποδείξεις για τις απειλές Παπαγγελόπουλου

Προανακριτική Novartis- Τσατάνη: Έχω αποδείξεις για τις απειλές Παπαγγελόπουλου Facebook Twitter
Για απειλές και παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου κατέθεσε στην προανακριτική η Γεωργία Τσατάνη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, επανέλαβε ότι δεχόταν απειλές από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κ. Τσατάνη, αναφερόμενη σε απειλές που είπε ότι δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Βγενόπουλου, είπε ότι έχει αποδείξεις για τα τηλεφωνήματα που δεχόταν.

«Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσατάνη, ενώ σε ερώτηση για την αναφορά της στον Άρειο Πάγο ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου, είπε:

«Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όμως από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή "διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού"». Όταν ρωτήθηκε αν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, η πρώην εισαγγελέας Εφετών απάντησε ότι προσωπικά δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι τέτοιο από το 1981 έως το 2019.

«Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση, εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου»

Η Γεωργία Τσατάνη αναφέρθηκε ξανά για την αφαίρεση της φρούρησης λίγες ημέρες προτού γίνει στόχος επίθεσης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου.Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν τη φύλαξη που είχα από το 2011», είπε η κ. Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ενώ αναφέρθηκε σε τυχαία συνάντησή της με τον τότε υπουργό Προστασίας.

«Του είπα "Υπουργέ, μου την ανάψατε". Εκείνος είπε για τη φύλαξη: "Ε, σου την επαναφέραμε". Αυτά, και ο νοών νοείτω... Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί που γνωρίζουν για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, η κ. Τσατάνη αναφέρθηκε στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

«Στη δήλωση της κ. Κοτζαμάνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016, το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων», όταν της ζητήθηκε να πει σε ποιους πιστεύει ότι αναφερόταν η κ. Κοτζαμάνη, σημείωσε: «Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ