Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία - νεκροτομή στο πτώμα της Ελένης Τοπαλούδη, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας τη Ρόδο.

 

«Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός που εξέτασε τη σορό, ξεκαθαρίζοντας πως οι δράστες έριξαν το θύμα τους ζωντανό μέσα στη θάλασσα. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθονται ένας 21χρονος και ένας 22χρονος άνδρας. 

 

Την έριξαν λιπόθυμη στο νερό

 

Κατά τον ιατροδικαστή, Παναγιώτη Κοτρέτσο, το τραύμα που της προκάλεσαν στο κεφάλι πολύ σοβαρό και θα μπορούσε την έχει σκοτώσει. Όμως δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου αλλά ο πνιγμός. «Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είπε, προσθέτοντας ότι βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση, ένας μη ειδικός θα μπορούσε «πολύ εύκολα» να πιστέψει ότι ήταν νεκρή. Κατά τον ίδιο, αν η κοπέλα είχε μεταφερθεί γρήγορα στο νοσοκομείο, ενδεχομένως να είχε σωθεί.

 

«Αυτό το χτύπημα ήταν συμμέτοχος στον θάνατο της [...] Κάποιος που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να φανταστεί ότι η κοπέλα πέθανε μετά το χτύπημα. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια θα βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο».

 

Εισαγγελέας: Μπορείτε να εκτιμήσετε πόση ώρα το θύμα βρίσκονταν ζωντανό μέσα στο νερό;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να είναι ένα οποιοιδήποτε διάστημα. Ούσα λιπόθυμη πέφτοντας μέσα στο νερό θα είχε λίγα λεπτά

 

Ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε με βεβαιότητα πως δεν υπήρξε συναινετική ερωτική επαφή. «Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι "έχει ξεφύγει"». Οι περιγραφές του ιατροδικαστή προκάλεσαν την «έκρηξη» του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που φώναξε μέσα στη δικαστική αίθουσα ότι η κόρη του είχε υποστεί βασανιστήρια. «Πείτε το. Το βασάνισαν το παιδί μου. Το βασάνισαν». Ο μάρτυρας εντόπισε συγκεκριμένα σημάδια και τραύματα στον τράχηλο, με ένα από αυτά να είναι «απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού».

 

Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματα συνηγορούν σε συναινετική σεξουαλική πράξη με το θύμα όπως λένε οι κατηγορούμενοι;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. (...) Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά.

 

Ο ιατροδικαστής είπε ότι έφερε πολλά τραύματα σε όλο της το σώμα, άλλα περιθανάτια και άλλα μεταθανάτια. Τα περισσότερα προήλθαν από την ρίψη του σώματός της στη βραχώδη περιοχή. Ο κ. Κοτρέτσος περιέγραψε τις χαρακιές που εντόπισε στο λαιμό της Ελένης, οι οποίες κατά την κρίση του έγιναν κάτω από απειλή, ωστόσο επέμεινε στο σημάδι που βρέθηκε στον τράχηλο της.

  

Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο


Καταθέτοντας, ο μάρτυρας αντέκρουσε τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων ότι δήθεν νεαρή κοπέλα είχε συναινέσει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. «Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί (σ.σ. ο δράστης) την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

 

Όπως είπε, το σώμα της Ελένης Τοπαλούδη δεν έφερε σημάδια που να καταδεικνύουν ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί. «Η μετακίνηση του σώματος του θύματος δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μεταφορά της έγινε και από τους δύο δράστες.

 

Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr