Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, εμπρηστές προχωρούν σε «τυφλές επιθέσεις» στην Αθήνα

 

Μετά το μπαράζ των περασμένων ημερών σε καταστήματα, ΑΤΜ και δεκάδες αυτοκίνητα, άγνωστοι έβαλαν τα ξημερώματα φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα στο Κολωνάκι, στην οδό Καραχρήστου. Τρία από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ενώ την υπόθεση, ερευνά η Ασφάλεια.

 

Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μόλις δυο οικοδομικά τετράγωνα από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες έσπασαν το τζάμι ενός τζιπ, έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό και έβαλαν την πρώτη φωτιά. Όπως τις προηγούμενες ημέρες, και αυτή την φορά η επίθεση σημειώθηκε ξημερώματα, περί τις 3:40π.μ.

 

Χθες, άγνωστοι είχαν κάψει ακόμα 20 αυτοκίνητα σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγία Παρασκευή. Τα ξημερώματα της Τρίτης, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Την Δευτέρα είχε προηγηθεί άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ.