Χωρίς τέλος οι εμπρησμοί στην Αθήνα: Έκαψαν αυτοκίνητα στο Κολωνάκι

Χωρίς τέλος οι εμπρησμοί στην Αθήνα: Έκαψαν αυτοκίνητα στο Κολωνάκι Facebook Twitter
EUROKINISSI
18

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, εμπρηστές προχωρούν σε «τυφλές επιθέσεις» στην Αθήνα

Μετά το μπαράζ των περασμένων ημερών σε καταστήματα, ΑΤΜ και δεκάδες αυτοκίνητα, άγνωστοι έβαλαν τα ξημερώματα φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα στο Κολωνάκι, στην οδό Καραχρήστου. Τρία από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ενώ την υπόθεση, ερευνά η Ασφάλεια.

Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μόλις δυο οικοδομικά τετράγωνα από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες έσπασαν το τζάμι ενός τζιπ, έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό και έβαλαν την πρώτη φωτιά. Όπως τις προηγούμενες ημέρες, και αυτή την φορά η επίθεση σημειώθηκε ξημερώματα, περί τις 3:40π.μ.

Χθες, άγνωστοι είχαν κάψει ακόμα 20 αυτοκίνητα σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγία Παρασκευή. Τα ξημερώματα της Τρίτης, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Την Δευτέρα είχε προηγηθεί άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ.

Ελλάδα
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
δυστυχώς, όσο η αστυνομία, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, οι δικαστές και (προπάντων) ο Σύριζα υποστηρίζουν τα μπάχαλα, δεν θα δούμε άσπρη ημέρα. Κι η κυβέρνηση τι να σού κάνει μόνη της;
Πιτσιρικάκια που θέλουν να βγάλουν γκόμενα από το η μία.Από την άλλη αν οι εργασιακές συνθήκες ήταν καλύτερες και η αξιοκρατία μεγαλύτερη, αυτά τα παιδιά αντί να βρίσκονται σε κάποιο ΑΕΙ που τους οδηγεί ευθέως στην ανεργία, τη μετανάστευση ή στο κομματικό κ@λογλείψιμο για τη επιβίωση θα έκαναν κάτι πιο ουσιαστικό από το να παίζουν τους επαναστάτες.
ααα, θα σας μαλώσω. Μην τα λέτε αυτά, είναι γνωστό ότι όλοι αυτοί τα σπάνε και τα καίνε γιατί βαριούνται και δεν χουν συνδρομητική τηλεόραση.
Από τη μία ναι, από την άλλη όχι. Δεν υπάρχει απόλυτη ομοιογένεια στην ομάδα των αναρχοφοιτηταριών. Το πρόβλημα ξεκινάει από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της εποχής, μέρος του οποίου είναι και η υπερπληθώρα ΑΕΙ και τα ανοιχτά σύνορα. Αλλά πραγματικά υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση απόψεων και αλληλοαναιρούμενων ιδεών που στο τέλος από όλη αυτή τη φασαρία μένει η αισθητική της επανάστασης κατά των νοικοκυραίων.
Στην Ελλάδα η mainstream αριστερά ενστερνίζεται την βία. Δεν λέω ότι την ασκεί απαραίτητα (που ενίοτε την ασκεί δηλαδή). Λέω ότι την ενστερνίζεται.Η ελληνική αριστερά δεν έχει κόψει τον ομφάλιό της λώρο με τη βία.Η βία είναι η μαμή της ιστορίας - Κ. ΜαρξΚαι μάντεψε πως ο λαός ως επαναστατικό υποκείμενο του ιστορικού προτσές εμπλέκεται στη διαμόρφωση της ιστορίας... Μα με τη βία!Είναι απίστευτο τι ατάκες γίνονται άκριτα δεκτές από τα Ιερά Κείμενα εν έτει 2020...Το να καταγγέλλεις το γεγονός ότι η ελληνική αριστερά ενστερνίζεται τη βία δεν συνεπάγεται ότι συμφωνείς με αυτούς που είναι πολιτικά απέναντί της. Σημαίνει ότι είσαι κατά της βίας ως πολιτικό μέσο επιβίωσης.
@Γράφων, δεν ξέρω αν απαντάς σε εμένα ή στον @skeletor. Αν μιλάς σε εμένα: Συμφωνούμε.Αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.Συμφωνώ μαζί σου στην καταδίκη της βίας ως πολιτικό μέσο επιβίωσης.Συμφωνώ επίσης μαζί σου στο ότι η αριστερά αποδέχεται / ενστερνίζεται την βία.Στην θεωρία πάντα. Γιατί στην πράξη, η αριστερά αποδείχτηκε από τους καλύτερους τσανακογλείφτες και σφουγγοκωλάριους (για να μην πω τίποτα χειρότερο) των ολιγαρχών. Και μιλάω για εποχές ΠΡΙΝ το 2015.Μετά το 2015, απλά έγινε πιο εμφανές.Μόνο που όλη αυτή η παραφιλολογία περί αριστεράς και βίας δεν αγγίζει το πρόβλημα. Οσο και να συμφωνούμε, δεν αλλάζει τίποτα.Οι "συλλογικότητες" (γιατί αναρχικούς δεν τους λες) των Εξαρχείων είναι μια πολυσύνθετη ιστορία. Το κάθε κράτος θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει σχετικά εύκολα και με κάμποσους τρόπους.Το να στέλνει τους μπάτσους να τους ξεβρακώνουν και να τους βιάζουν είναι ο _χειρότερος_ τρόπος αντιμετώπισης.Αλλά η παρούσα κυβέρνηση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για λύσεις. Ενδιαφέρθηκε μόνο για την μηντιακή μπαλαφάρα προς τους νοικοκυραίους.
Όταν στους επίσημους βριζονται στη θ13 θα βγαίνουν μαχαίρια. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα για να πάρει άδεια ο Κουφοντινας και να αποφυλακιστεί ο Ξηρός τότε οι ακραίοι θα καίνε αυτοκίνητα καθ'εκάστη.Εγώ που αυτοπροσδιοριζομαι ως νοικοκυραίος και προσβάλλομαι από την υποτιμητική χρήση του όρου σου λέω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέχομαι οιονδήποτε τάζει ή ασκεί βία. ΧΑίτη ή αναρχικό.Προφανώς και αν βλέπεις κανονικούς ανθρώπους εδώ μέσα να παθαίνουν γλωσσοδετη αν είναι να πουν κακιά κουβέντα για τους μπαχάλους σημαίνει ότι εμμέσως πλην σαφώς επικροτούν τις ενέργειες τους.Αυτό λέγεται κοινωνική νομιμοποίηση της βίας. Και φτάνει στη νομική νομιμοποίηση πχ με την κατάργηση του ιδιώνυμου της κουκούλας από τον ΣΥΡΙΖΑ.Διότι οι ίδιοι είναι και ψηφοφόροι. Και όσο το ένα άκρο μαίνεται εκτός ελέγχου τόσο θα ατσαλώνεται και το άλλο.Διότι για λόγους αυτοπροσδιορισμού τα δύο άκρα χρειάζονται το ένα το άλλο.Κατάλαβες πως σχετίζονται τα δύο; Η φραστική καταδίκη με το να μην γίνονται μπάχαλα;
Κοίτα να δεις...Τώρα που κλείσαν κάμποσες καταλήψεις σταμάτησαν να καίγονται τα Εξάρχεια κάθε πουσουκού και μπαίνουν φωτιές στα βουπού, στα νουπού και στο... Κολωνάκι! Δείχνοντας πού κατοικοεδρεύουν τα "παιδιά" των καταλήψεων.Μου θυμίζει τότε που σπάσαν την πιάτσα στην Πλατεία Θεάτρου και οι μέχρι τότε εκεί εκδιδόμενες κάναν πιάτσα μέσα στην Κυψέλη και στα Πατήσια...
Μου αρέσει που συμφωνείτε ότι αυτοί που καίνε τα αυτοκίνητα είναι αυτοί που ήταν στις καταλήψεις και η μοναδική σας ένσταση είναι διευθυνσιογραφική.Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι. Όχι. Δεν είναι από λαϊκές συνοικίες. Όπως δεν ήταν οι αφοί Τσάκαλοι των ΣΠΦ που ήταν από το Χαλάνδρι. Ή ο Ρωμανός (το Μαμάδες Βορείων Προαστίων είναι συγγραφικό πόνημα της μητρός του) ή ο Κουφοντίνας που έμενε μεταξύ βορείων προαστίων και... Βαρνάβα!
Ρε παιδί μου, είναι σαν να ζούσες στο Περιστέρι στα late 90's. E, που θα πήγαινες για καφέ, στο Μπουρνάζι θα πήγαινες. Γιατί να τρέχεις αλλού; Αφού εκεί μένεις. It makes sense, no?
Γράφοντα, μίλησα για κάτι συγκεκριμένο: δεν χρειάζεται κάποιος να μένει σε ένα σημείο για να κάνει την οποιαδήποτε πράξη σε αυτό. Υπάρχουν και τα λεωφορεία. Τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά σου, τα οποία δεν έχουν σχέση με αυτό που έγραψα. Δεν ξαναπέφτω στην παγίδα να απαντήσω σε άσχετα πράγματα.
Προφανώς και δεν χρειάζεται να μένουν κάπου συγκεκριμένα για να επιτεθούν εκεί. Αλλά ούτε αποκλείεται.Απλά στα παραδείγματα επιφανών μπαχαλιάρηδων που έφερα ουδείς ήτο από το Κερατσίνι, τα Λιόshα ή του Μπύθουλα. Και ήταν random. Τους πιο διάσημους ανέφερα.
Η πάνω φράση 100% λάθος, η κάτω 100% σωστή.Το που βάζει κάποιος φωτιές δεν έχει καμία σχέση με το που μένει. Ισα-ίσα που μάλλον τις βάζει μακρυά από το σπίτι του.Αλλά και στο Κολωνάκι να έμεναν οι συγκεκριμένοι, τι θα αποδείκνυε;Η κάτω σου φράση σωστή μεν, αλλά μάλλον αποδεικνύει κάτι που δεν θα σου αρέσει.Οπως σωστά λες, δεν αρκεί να διώξεις κάποιον από την περιοχή ΧΥ χωρίς να λύσεις το πρόβλημα. Πολύ απλά επειδή οι θιγόμενοι θα μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.Που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζεις (περισσότερο η νοοτροπία "νόμος και τάξη" που τόσο πολύ σου αρέσει), δεν κάνει παρά πομπώδεις κινήσεις βιτρίνας, χωρίς πραγματική ουσία.Εστειλε μια _υπερβολικά_ μεγάλη (και δαπανηρτότατη) αστυνομική δύναμη στα Εξάρχεια, άσκησε _υπερβολική_ βία, στα όρια της φασιστικής και αντισυνταγματικής αυθαιρεσίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει έσας τους νοικοκυραίους που ερεθιζόσαστε με την "κανονικότητα".Τώρα το πρόβλημα μετακινήθηκε από τα Εξάρχεια στο Κολωνάκι. Τι κέρδισε η κοινωνία; Τι θα κάνει η κυβερνησάρα μας;Θα βάλει μόνιμα 30 κλούβες των πάνοπλων μπάτσων στην Πλ. Κολωνακίου; Θα γεμίσει το Κολωνάκι δακρυγόνα;Αν ήμουν αναρχικός, θα είχα προ πολλού μετακινήσει τις δράσεις μου εκεί που δεν μπορούν να δράσουν οι μπάτσοι: στα ακριβά προάστια.Πριν αρχίσει πάλι κάποιος να κολλάει ταμπέλες: Ούτε αριστερός είμαι ούτε αναρχικός. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός, ούτε υποστηρικτής της παραβατικότητας, για να καταλάβει ότι ένα πρόβλημα δεν λύνεται με το να το μετακομίζεις από γειτονιά σε γειτονιά.Ο κάθε νοικοκύραίος να το αντιληφτεί αυτό, αν έχει ελάχιστο νιονιό.Είτε λοιπόν λύσε το (αν έχεις τα κότσια και την θέληση, που η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει) είτε άσ' το εκεί που είναι.