Τη λειτουργία των καταστημάτων Jumbo τις Κυριακές, σε όσες περιοχές επιτρέπεται βάσει νόμου, προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της αλυσίδας, Απόστολος Βακάκης.

 

Μιλώντας, χθες, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Βακάκης υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών και να καταπολεμηθεί η ανεργία, προσθέτοντας πως άλλες επιχειρήσεις ήδη εκμεταλλεύονται την δυνατότητα. 

 

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρωτοστατούμε προκειμένου να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Εγώ θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες», δήλωσε με εμφανώς σκωπτική διάθεση ο κ. Βακάκης. «Εάν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα του ανέργου και του καταναλωτή, θα ακολουθήσουμε όχι με χαρά, διότι μόνο κόστος έχουμε. Δεν είναι κερδοφόρος, αλλά αναγκαία η επιλογή αυτή».

 

Επιχειρώντας να απαντήσει στον σάλο που προκάλεσε η απόφαση των Jumbo για λειτουργία των καταστημάτων σε Κατερίνη και Πρέβεζα όλες τις Κυριακές του έτους, ο ίδιος υποστήριξε ότι «γίνεται παραποίηση της πραγματικότητας ότι το ξεκινά η Jumbo, ενώ εδώ και χρόνια δούλευαν όλες οι άλλες επιχειρήσεις στις περιοχές» καταλήγοντας «Ή όλοι ή κανένας».

 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», απέφυγε να αποκαλύψει πόσοι από τους εργαζόμους απασχολούνται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και πόσοι εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εταιρεία διατήρησε στο προσωπικό της τους εποχικούς εργαζομένους που είχε προσλάβει την εορταστική περίοδο στα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

 

Χθες οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας για πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών στα Jumbo Πρέβεζας στις 26 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. 

 

Ανοικτό και το Jumbo στο Smart Park

 

Αν και ο κ. Βακάκης δεν διευκρίνισε πόσα και ποια καταστήματα της αλυσίδας θα ανοίγουν τις Κυριακές, επισήμανε πως συγκεκριμένα το κατάστημα στο «εκπτωτικό χωριό» στα Σπάτα "Smart Park" θα είναι ένα από αυτά, και θα λειτουργήσει όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως Οκτώβριο, με βάση την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Σε ό,τι αφορά την πορεία της Jumbo, εκτίμησε ότι ο τζίρος της θα αυξηθεί φέτος κατά 5%-6% σε σύγκριση με το 2019, αν συντελέσουν προς αυτή την κατεύθυνση ο ρυθμός ανάπτυξη και η τρέχουσα ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr