Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ για την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό

Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ για την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό Facebook Twitter
Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό
13

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει από το πρωί η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στις αποβάθρες του Μετρό, κύκλοι της ΣΤΑΣΥ απαντούν στο LiFO.gr σχετικά με τη διαφήμιση.

Όπως λένε, το κριτήριο για να απορριφθεί μια πρόταση για πληρωμένη διαφήμιση είναι το κατά πόσο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και στην συγκεκριμένη καμπάνια «Άσε με να ζήσω», οι αρμόδιοι έκριναν πως δεν υπάρχει τίποτα το προκλητικό. «Η συγκεκριμένη αφίσα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό της, κρίθηκε από το εμπορικό τμήμα ότι δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα», δήλωσαν στο LiFO.gr

Ποιος πλήρωσε για την διαφήμιση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καμπάνια είναι πληρωμένη από τον Κοινωφελή Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να αποσυρθεί, η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. 

Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ για την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό Facebook Twitter

Σε αυτό το σημείο οι κύκλοι της ΣΤΑΣΥ επέλεξαν να αναφερθούν στο gay parade, σημειώνοντας πως όταν είχε διαφημιστεί στο μετρό «υπήρξαν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά» αλλά οι διαφημίσεις δεν αποσύρθηκαν. «Το ίδιο συνέβη και για διαφημίσεις του κινήματος των Vegan» συνέχισε η ίδια πηγή, καταλήγοντας πως η «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» έχει δεχθεί και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.  Στον ιστότοπο της ΠΕΦΙΠ αναγράφεται πως είχε δεχτεί το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1979. 

Στις αφίσες που έχουν αναρτηθεί στις αποβάθρες, διαβάζει κανείς: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Οι αφίσες έχουν αναρτηθεί σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στον κεντρικό όλων, στο Σύνταγμα.

Στο κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», συμμετέχουν όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ).

Upd: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ μετά την απόφαση του υπουργείου

 

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της. Η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό».

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν είμαι κατά της άμβλωσης. Είναι όμως κατά της λογοκρισίας και όπως βλέπω αφίσες για το pride στους σταθμούς, έτσι θέλω να βλέπω και για το ,“αφήστε με να ζήσω”, θα μπορούσαν να είναι αρτιότερες αισθητικά βέβαια...Τα αντανακλαστικά των (νέο)φιλελεύθερων αριστερίστικων προοδευτιστών εμφανίζονται μάλλον επιλεκτικά. Δεν βλέπω τον ίδιο “σάλο” με την αυτομαστίγωση και αυτοτραυματισμό των μουσουλμάνων στον Πειραιά κατά την Ασούρα, ούτε με την επιβολή την μαντήλας και της μπούργκας στις γυναίκες.
Το πρόβλημα είναι ότι με τρόπο επιστημονικό (ακριβέστερα επιστημονικοφανή) δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να θεμελιωθεί αμφισβήτηση αύριο προς την ορθότητα της νομοθετικής απόφασης να αναγνωρίζεται ένα νόμιμο δικαίωμα, εκείνο της διακοπής της κύησης. Αυτό προωθειται με δόλιο, πλάγιο τρόπο και είναι επικίνδυνο.
Ειλικρινά, είμαι υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση.Δεν κατανοώ όμως γιατί η αντίθετη άποψη αντιμετωπίζεται με όρους δαιμονοποίησης... Λες και μιλάμε για την εξ αποκαλύψεως αλήθεια που αν κάποιος άπιστος τολμήσει να την αμφισβητήσει θα πέσει φωτιά να τον κάψει.Νομίζω ότι 5 χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα κάναν πάρα πολύ κακό στα δημοκρατικά αντανακλαστικά μας. Η άλλη άποψη αφορίζεται πλέον με το φοβερό επιχείρημα "φασισμός γιατί το λέω 'γω" ή χαβαλετζίδικα σχόλια "καλά, κάτσε να δεις τι θα πάθεις τώρα" κλείνοντας το μάτι στα τάγματα ασφαλείας του ΒΟΞ.Αν είμαστε η Τεχεράνη της Ευρώπης, που δεν είμαστε αλλά έτσι για να συνεννογιόμαστε, είναι γιατί οι "προοδευτικοί" μας έχουν ανεκτικότητα έναντι του "άλλου" ίση με αυτή των Ταλιμπάν.Ίση με αυτή που έχουν οι οργισμένοι νέοι που προπηλάκισαν την Σώτη στο καφέ Φλωράλ, ίση με αυτή που είχαν αυτοί που σπάσαν στο ξύλο τον Οικονόμου, τον Μπογδάνο, τον Τέλλογλου, ίση με τους ακτιβιστές που κάνουν κατάληψη στην περιουσία του άλλου και κλέβουν ρεύμα με βασικό σκοπό να φτιάξουν ένα living room όπου θα αράζουν όταν βαριούνται και βαφτίζουν αυτό "αγώνα κατά του καπιταλιζμού". Έχει γκρεμιστεί ένα όριο λογικής που παλιότερα υπήρχε.Και αυτό προμοτάρεται ευθέως στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΕ, στα κόμματα. Η κατάργηση των ορίων είναι πράξη επαναστατική.
Έλεος με το ΣΥΡΙΖΑ πάλι ρε Γράφοντα.'Ελεος που όσοι διαφωνούμε ή και προσβαλλόμαστε από το "αφήστε με να ζήσω" που τάχα μου κραυγάζει το 10 εβδομάδων έμβρυο ταυτιζόμαστε με αυτούς που προπηλάκισαν την Σώτη και τον Μπογδάνο.Μίλα μας λίγο ακόμα για όρια λογικής που έχουν γκρεμιστεί!
Μίλησα για ίση ανεκτικότητα στην άλλη άποψη. Και αυτό ισχύει απόλυτα.Ταλιμπανέζικη ανεκτικότητα.Fake προοδευτισμός.Σταλινισμός.Μπορώ να συνεχίσω με πολλά συνώνυμα.Όπως βλέπω και μουλάδες, Τεχεράνες, μεσαίωνες κτλ. Εκτός αν νομίζουμε ότι είναι ΟΚ να διαμονοποιούμε τα μισά και τα άλλα μισά να είναι στο απυρόβλητο διότι είνα ιερά και όσια.Και ναι αυτό το ξεχαρβάλωμα της λογικής το φέραν αυτοί που βλέπαν παντού γερμανοτσολιάδες.
@Γράφων: "οι "προοδευτικοί" μας έχουν ανεκτικότητα έναντι του "άλλου" ίση με αυτή των Ταλιμπάν"..….Ενώ απορίας άξιο είναι το πόσο ανεκτικοί και δοτικοί γίνονται απέναντι στον πραγματικό μεσαίωνα δηλαδή τις θεοκρατικές κοινωνίες και ήθη που έρχονται εξ ανατολών... πραγματικά ας μου λύσει κάποιος/α/ο την απορία από τον "χώρο" που ωρύεται ενάντια στην πατριαρχική(!) δύση και τον νεοσυντηριτισμό της, πως γίνεται να μη βγαίνει τσιμουδιά π.χ. για τη θέση της γυναίκας στον ισλαμικό κόσμο? Δεν συμψηφίζω τίποτα αλλά γιατί ένα πραγματικά τεράστιο πολιτισμικό χάσμα παραμένει κυριολεκτικά εκτός προοδευτικής(sic) ατζέντας?
1. Δεν υπάρχει «χώρος». Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές απόψεις, ιδέες, στάσεις ζωής. Το ότι κάποι@ συμφωνούμε πάνω σε ορισμένα ζητήματα δεν μας κάνει ταυτόχρονα ένα ενιαίο, ομογενές σύνολο.2. Για τα περί «τσιμουδιάς»: Το «δεν το έχω δει, άρα δεν υπάρχει», δεν ταιριάζει με τον 21ο (μ.Χ.) αιώνα. Και γενικά: Ίντερνετ έχετε, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν, αρκεί να το επιχειρήσετε.
Απο την στιγμη που ειναι πληρωμενη καταχωρηση, με στοιχεια επιστημονικα τεκμηριωμένα και δε προσβαλλει καποιον το βρισκω υπερβολικο να ζητα καποιος την αποσυρση της. Να ζηταγε καταργηση του δικαιωματος στην αμβλωση να πω πως εχει βαση το αιτημα για αποσυρση, τωρα ομως γιατι εγειρει τετοια αντανακλαστικα;
Μαζι σου!Μια και εισαι υπερ των "επιστημονικων επιχειρηματων":Θα θελα να δω συντομα στο μετρο αφισες του Κινηματος Αθεων που να δηλωνουν με ...επιστημονικα επιχειρηματα οτι οποιος πιστευει οτι καποιος χριστός πεθανε και αναστηθηκε και καποια Μαρια εμεινε εγγυος μυριζοντας τον κρινο, ειναι απο επιστημονικη αποψη, καθυστερημενος...
Δε καταλαβαινω τι θες να αποδειξεις, αυτα που αναφερεις αφορουν την χριστιανικη πιστη και δυσκολο να υπαρξει οποιαδηποτε επιστημονικη ερευνα. Για το εμβρυο ομως τα δεδομενα ειναι αυτα, εχεις να αντιπαραβαλεις κατι αλλο που να τα διαψευδει;Επισης το "καθυστερημενος" πουθενα δεν αναφερεται ή εστω υπονοείται. Αν εσυ λαμβανεις τετοιο μηνυμα δε φταιει η αφισα προφανως.Ισως χρειαζεται να διευκρινησω πως δεν ειμαι κατα της αμβλωσης, η γυναικα πρεπει να μπορει να αυτοδιαχειριζεται το σωμα της και την ζωη της. Προσωπικα θεωρω πιο χρησιμη μια καμπανια για την αντισυλληψη και τις μεθοδους προστασιας, περα απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες ειναι και τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα που ειναι πολυ κρισιμα και χρειαζονται οσο το δυνατον περισσοτερη ενημερωση.
@ asmilonΤο δόγμα του σοκ. Συνειδητά προστίθνεται λέξεις μέχρι να πέσει ξεμάλλιασμα και μετά να μην ακούγεται τίποτα.Όπως "αντιδιαδήλωση"...Φαίνεται ο σεβασμός στην άποψη του άλλου σε όλους τους πολέμιους αυτής της καμπάνιας. Δεν με εντυπωσιάζει. Μόνο με θλίβει.