Συνολικά 235 κλήσεις στο 1142 την πρώτη μέρα - Δεκάδες καταγγελίες για το κάπνισμα

Συνολικά 235 κλήσεις στο 1142 την πρώτη μέρα - Δεκάδες καταγγελίες για το κάπνισμα Facebook Twitter
3

Πρώτη μέρα λειτουργίας της χθες και η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά 235 κλήσεις.

Από αυτές, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Η τηλεφωνική γραμμή 1142 ενημέρωσης και υποστήριξης για καπνιστές και μη, τέθηκε χθες σε λειτουργία στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και δηλαδή τι; Οι 58 καταγγελίες τι απέγιναν; Πήγε Αστυνομία στα σημεία αυτά; Δυσκολευομαι να το πιστέψω...Καλό θα ήταν κάθε μήνα ή τρίμηνο να δημοσιευεται και μία μικρή Έκθεση πεπραγμένων, δηλαδή τι αποτέλεσμα είχαν οι κλήσεις, τι ενέργειες έγιναν και σε τι κατέληξαν αυτές.