Μερική κατάρρευση διατηρητέου στην Αιόλου - Η ανακοίνωση από το Δήμο Αθηναίων

Μερική κατάρρευση διατηρητέου στην Αιόλου - Η ανακοίνωση από το Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
Eurokinissi/ Έφη Σκάζα
0

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων για την κατάρρευση μέρους διατηρητέου κτιρίου, σήμερα το πρωί, συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κτίριο «έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού», ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε πως σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία απέκλεισαν τον χώρο και πως η αρμόδια δημοτική επιτροπή έκρινε το κτίριο επικίνδυνο και αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων αποκλεισμού του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Δήμος Αθηναίων σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού «πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που δημιουργήθηκε». 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατέρρευσε τμήμα εγκαταλειμμένου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, στη συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Το συγκεκριμένο κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση προς το χώρο ενώ ζητήθηκε, για τους ίδιους λόγους, να κλείσουν τα παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση και αποκλείστηκε η διέλευση των πεζών.

Με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ ελέγχθηκε ο χώρος ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, συγκάλεσε την Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων του άρθρου 7 του ΠΔ περί επικινδύνων οικοδομών και μετά από αυτοψία, έκρινε το κτίριο επικίνδυνο και αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων αποκλεισμού του περιβάλλοντος χώρου. Στο σημείο τοποθετήθηκε προσωρινή περίφραξη με ενισχυμένη αντιστήριξη ενώ αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει φύλαξη του χώρου επί εικοσιτετράωρου βάσεως.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα πρώτα και πάνω απ όλα την ασφάλεια των πολιτών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM