Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και, σήμερα Κυριακή, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά. 

 

Το ωράριο

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, δίνεται η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11π.μ έως τις 6μ.μ.

 

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν 15 ημέρες και, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

 

Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά τιμή πώλησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων» όπως έχει γνωστοποιήσει.

 

Black Friday και Cyber Monday

Λίγες εβδομάδες αργότερα θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ημέρες προσφορών: την τελευταία Παρασκευή του μήνα, είναι η Black Friday (στις 29 Νοεμβρίο), ενώ η Cyber Monday για αγορές online, ακολουθεί στις 02 Δεκεμβρίου 2019. Αν και θεωρητικά οι δύο αυτές πρωτοβουλίες των καταστηματαρχών για φθηνότερες αγορές διαρκούν από 24ωρες, στην Ελλάδα οι προσφορές παρατείνονται και τρεις, πέντε ή και περισσότερες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr