ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μυτιλήνη: Αντιδήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για εκδήλωση δημόσιου θηλασμού

Μυτιλήνη: Αντιδήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για εκδήλωση δημόσιου θηλασμού Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις φέρεται να έχει προκαλέσει η αρνητική απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού της Μυτιλήνης στο αίτημα μητερών να χρησιμοποιήσουν χώρο του Δημοτικού Θεάτρου για εκδήλωση δημόσιου θηλασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης απέρριψε το αίτημα της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου.

Η Εθελοντική Ομάδα είχε ζητήσει να της επιτραπεί η χρήση του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης
καθώς και του φουαγιέ του κτηρίου σε περίπτωση βροχής για την εκδήλωση του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού στα πλαίσια του 10ου Πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού.

Ο Αντιδήμαρχος γραπτώς απάντησε σε σχετικό αίτημα «θεωρούμε πως ο δημόσιος θηλασμός είναι ότι πιο προσωπικό και
ιερό υπάρχει και δεν δύναται να εκτίθεται σε δημόσια θέα». Και κατέληξε στην απάντηση του: «Ως εκ τούτου δε θεωρεί η Αντιδημαρχία πως μια τέτοια κίνηση προάγει πολιτισμό».

Μυτιλήνη: Αντιδήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για εκδήλωση δημόσιου θηλασμού Facebook Twitter

Σύμφωνα με το stonisi, η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, μέλος του
Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει για 7η φορά φέτος στη Μυτιλήνη, τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι, ώρα ταυτόχρονης καταμέτρησης και των θηλαζουσών μητέρων πανελλαδικά.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης αυτής, η Ομάδα ζήτησε φέτος άδεια για τον δημοτικό χώρο, ο οποίος παραχωρούνταν από τον δήμο μέχρι πρότινος επί έξι συνεχείς χρονιές. Όπως επισημαίνει η εθελοντική ομάδα, ο μητρικός θηλασμός προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμα ένα πεδίο δικαιωματικου μαλλιοτραβήγματος που λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα.Α. Δημόσιος θηλασμός 4ever. Τον κάνουν και οι Ρομά εδώ και αιώνες και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.Β. Δεν κατανοώ την απαγόρευση.Γ. Δεν κατανοώ τον "δικαιωματικό" δημόσιο θηλασμό.