Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Γκντανσκ Π.Αντάμοβιτς με το Βραβείο Δημοκρατίας

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Γκντανσκ Π.Αντάμοβιτς με το Βραβείο Δημοκρατίας Facebook Twitter
Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Γκντανσκ Π.Αντάμοβιτς με το Βραβείο Δημοκρατίας
0

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, το Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών σε ειδική εκδήλωση στην Ρωμαϊκή Αγορά.

Η προσωπικότητα που θα τιμηθεί φέτος από τον ετήσιο θεσμό του δήμου Αθηναίων, είναι ο δολοφονηθείς Δήμαρχος του Γκντανσκ της Πολωνίας Πάβελ Αντάμοβιτς. Το βραβείο θα παραλάβει η γυναίκα του και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαγκνταλένα Αντάμοβιτς, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τούσκ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30μ.μ.

Ο Ανταμόβιτς δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Στις 13 Ιανουαρίου μαχαιρώθηκε στην καρδιά, κατά τη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση των Χριστουγέννων στο Γκντανσκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου υποβλήθηκε σε πεντάωρη χειρουργική επέμβαση.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη μέρα και, αργότερα, οι αρχές συνέλαβαν τον δράστη - έναν 27χρονο με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. 

Ο Ανταμόβιτς είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ, όπου έγινε επίσης εξέχον μέλος του φοιτητικού κινήματος. Το 1998 εξελέγη ο δήμαρχος του Γκντανσκ και στις 10 Νοεμβρίου 2002 επανεξελέγη με 72%. Το 2018, ήταν τιμητικός υποστηρικτής του 4ου Gay Pride του Γκντανσκ και τον περασμένο Νοέμβριο, είχε επανεκλεγεί για έκτη θητεία. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ