Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λουτράκι

 

«Είναι μεγάλη φωτιά και καίει μεγάλη έκταση», δήλωσε στο LiFO.gr αξιωματικός της πυροσβεστικής, εκτιμώντας πως η νύχτα θα είναι «δύσκολη». Οι φλόγες καίνε τόσο δασική έκταση όσο και σημεία με χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες ενώ το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και ένα γηροκομείο που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Συνολικά απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

 

Μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν και στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ο στρατός συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με ένα ερπυστριοφόρο όχημαενώ συμμετέχουν και τέσσερις υδροφόρες της περιφέρειας και του δήμου. Στην περιοχή βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας έχει σβηστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου.

 

 

Ο μεγάλος αριθμός εστιών στην ευρύτερη περιοχή προβληματίζει έντονα τις ανακριτικές αρχές και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI