Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Λουτράκι με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση ενός μοναστηριού και ενός γηροκομείου.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εκκένωση της Ιεράς Μονής Αγίου Παταπίου και του παρακείμενου γηροκομείου έγινε για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας. Από το σημείο απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά πήγαινε προς το μέρος των κτιρίων αυτών αλλά τελικά δεν κινδύνεψαν οι εγκαταστάσεις. Η κίνηση έγινε για προληπτικούς λόγους», εξήγησε στο LiFO.gr αξιωματικός της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν και 2 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά παραμένει κοντά στο μοναστήρι ενώ πυκνοί είναι οι καπνοί και μέσα στην πόλη, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η φωτιά κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου της. Στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Φωτογραφία Γιάννης Πανταζόπουλος
Φωτογραφία Γιάννης Πανταζόπουλος

 

Βίντεο από τον δημοσιογράφο της LiFO Γιάννη Πανταζόπουλο