Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
0

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί εκπαιδευτικοί ζητώντας να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα των αιτήσεων για όλους τους αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας, ούτε και να μείνουν εντελώς εκτός πινάκων βγαίνοντας στην ανεργία. 

Η κινητοποίηση έχει κεντρικό σύνθημα «Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών» και οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, την προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας και την κατάργηση του ν.4589/2019, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και την πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, οι αναπληρωτές ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM