Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με συννεφιά θα ξεκινήσει η Παρασκευή που βαθμιαία θα πυκνώσει, στα ηπειρωτικά, δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες - κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τις βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρές καταιγίδες που είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους θα εκδηλωθούν στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ και στις Σποράδες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.


Oι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση αργά το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM