Καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας για εκρήξεις και ταυτόχρονες εστίες διερευνά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, μετά την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς στον Υμηττό.

 

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας κάτοικος της περιοχής περιέγραψε τις δραματικές πρώτες ώρες της φωτιάς.«Κόλαση» είπε ο άνδρας, και συμπλήρωσε:«Αυτοί είναι εμπρησμοί. Έκαιγε παντού, κάποιοι άκουσαν εκρήξεις. Είναι 100% εμπρησμός μέσα στη νύχτα»

 

Ανάλογες καταγγελίες έκαναν και κάτοικοι της περιοχής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

 

Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

 

Ήδη από τις 8 το πρωί, έχει ανοίξει το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.