Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Facebook Twitter
0

Ενισχύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, η οποία παραμένει σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύονται με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.


Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Σαββάτο, οι περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και η Ελαφόνησος βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 5 (κόκκινο).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Φωτιά.....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aggeliki Kerpa (@aggelikikerpa) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aggeliki Kerpa (@aggelikikerpa) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Φωτιά στην Ελαφόνησο τώρα. .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη αλεξανδρα ασημακοπουλου (@alexandraasimakopoulou) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Fire & water

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yanni Dr (@yanni_dr) στις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM