Πιστωτική αντί για εισιτήριο στα ΜΜΜ από την άνοιξη του 2020

Πιστωτική αντί για εισιτήριο στα ΜΜΜ από την άνοιξη του 2020 Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Την χρήση των πιστωτικών καρτών αντί εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έως την άνοιξη του 2020, δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο και συζήτησαν για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.


Επειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Επίσης, το υπουργείο έδωσε κατεύθυνση στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σε ότι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πρακτικο ακουγεται να μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την καρτα μας αντι για εισητηριο, πως ομως θα αποδεικνυουμε στον ελεγχο οτι οντως την χτυπησαμε;