Σάρωσε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου

Σάρωσε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter
0

Το «κύμα» καύσωνα που σάρωσε σήμερα την Ελλάδα κορυφώθηκε τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Ανατολική Πελοπόννησο.

Σάρωσε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter

Το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τη διακύμανση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σάρωσε ο καύσωνας: Ποιες περιοχές ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου Facebook Twitter

Η πρόγνωση για αύριο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για αύριο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τις πρωινές ώρες, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 35 βαθμούς), 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ