Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για διακοπές - Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος

Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα για διακοπές - Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η μαζική έξοδος των Αθηναίων για τις διακοπές του Αυγούστου. 

Μετά το χθεσινό αδιαχώρητο στον Πειραιά, έντονη είναι από το πρωί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμάνι, με το μποτιλιάρισμα και τις ουρές να αγγίζουν ακόμα και τα πέντε χιλιόμετρα. Η έξοδος από την πρωτεύουσα αναμένεται να κορυφωθεί στις 12 και στις 13 Αυγούστου, όπου είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν και 29 πλοία από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 48 με κατεύθυνση τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Έως το απόγευμα της Παρασκευής, είχαν αναχωρήσει με 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, πάνω από 30.350 ταξιδιώτες με 5.145 οχήματα. Με τα 14 πλοία που απέπλευσαν από τη Ραφήνα έφυγαν 8.015 επιβάτες με 1.617 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 1.812 επιβάτες και 507 οχήματα (πέντε δρομολόγια).

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης, οι αρχές συστήνουν στους ενδιαφερομένους να ξεκινούν τουλάχιστον μιάμιση με δύο ώρες νωρίτερα για τις πύλες αναχώρησης, καθώς στο παραλιακό μέτωπο εκτελούνται έργα οδοποιίας που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στην κυκλοφορία. Ενδεικτική του αδιαχώρητου που επικρατεί στον Πειραιά είναι και η χθεσινή, δεκάλεπτη παράταση που δόθηκε σε απόπλου πλοίου, ώστε να προλάβουν να επιβιβαστούν όλοι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ