Μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι τελέστηκε στην περιοχή, στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε δύο άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο. Όπως ανέφερε, ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής. 

 

Όπως τόνισε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Αυτό θα επιτρέψει με γρήγορες κινήσεις να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Με πρώτη ενέργεια τον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

 EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 5 χρόνια

 

«Οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή» είπε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε την απαλλαγή των πυρόπληκτων στο Μάτι από τον ΕΝΦΙΑ, για πέντε χρόνια. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους και για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

 

Το μνημόσυνο γίνεται στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου (EUROKINISSI )
Το μνημόσυνο γίνεται στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου (EUROKINISSI )

 

Η Mαριάννα Βαρδινογιάννη (EUROKINISSI)
Η Mαριάννα Βαρδινογιάννη (EUROKINISSI)

 

Στην ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης. Αποστολή του νέου φορέα είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας. Η κυβέρνηση εμπιστεύεται την τοπική κοινωνία για το ζωντάνεμα του Ματιού και λέει «ναι» σε ένα διαφορετικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης.