Σούζαν Ίτον: Αμίλητος οδηγήθηκε στον ανακριτή ο βιαστής και δολοφόνος της βιολόγου

Σούζαν Ίτον: Αμίλητος οδηγήθηκε στον ανακριτή ο βιαστής και δολοφόνος της βιολόγου Facebook Twitter
0

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο καθ' ομολογίαν βιαστής και δολοφόνος της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη. 

Ο 27χρονος Παρασκάκης Ιωάννης μεταφέρθηκε από ισχυρή δύναμη αστυνομικών στον ανακριτή για να απολογηθεί, μετά την 48ωρη προθεσμία που είχε ζητήσει και λάβει στα μέσα της εβδομάδας. Ο πατέρας δύο παιδιών δεν είπε λέξη παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο των Χανίων. «Έχεις μετανιώσει;» τον ρωτούσαν δημοσιογράφοι αλλά εκείνος πέρασε μπροστά από τις κάμερες ανέκφραστος.

Η υπόθεση φαίνεται να περιπλέκεται καθώς και άλλες γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επιθέσεις που θυμίζουν τον τρόπο επίθεσης του 27χρονου. Τα στοιχεία και φωτογραφίες του δράστη δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις, ενώ μία από τις γυναίκες που καταγγέλλουν επιθέσεις υποστηρίζει ότι έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του Παρασκάκη, με το ποίο χτύπησε το θύμα του και το μετέφερε στο σημείο της πρόχειρης ταφής. 

Σούζαν Ίτον: Αμίλητος οδηγήθηκε στον ανακριτή ο βιαστής και δολοφόνος της βιολόγου Facebook Twitter

Η Αμερικανίδα είχε έρθει από τη Γερμανία στα Χανιά, στις 30 Ιουνίου, για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο συνέδριο. Διέμενε στους χώρους φιλοξενίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και ήταν η τέταρτη φορά που επισκεπτόταν την Κρήτη. Στις 2 Ιουλίου, μετά το μεσημεριανό γεύμα πήγε στο δωμάτιο της, φόρεσε αθλητικά ρούχα και βγήκε για τρέξιμο. Άφησε το κινητό της τηλέφωνο στο δωμάτιο μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά της αντικείμενα. Στις 4 Ιουλίου θα παρουσίαζε τα αποτελέσματα των ερευνών της στο συνέδριο.

O 27χρονος αγρότης παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι, όταν εντόπισε το θύμα του, χτύπησε τη γυναίκα δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στην παλιά αποθήκη πυρομαχικών όπου και κατά τα λεγόμενά του την βίασε πριν τη ρίξει νεκρή στο φρεάτιο. Αφού έκλεισε την τρύπα του φρεατίου με μία παλέτα, πήγε με το αυτοκίνητό του σε κοντινό νεκροταφείο όπου καθάρισε «επιμελώς» το πορτμπαγκάζ του οχήματος.

Οι αρχές βρήκαν ίχνη από ελαστικά αυτοκινήτου που – όπως τελικά ταυτοποιήθηκε – ανήκει στον 27χρονο αγρότη. Τα ίχνη των ελαστικών βρίσκονταν στο αγροτεμάχιο όπου οδηγεί στο φρεάτιο της στοάς που βρέθηκε το πτώμα. Στις 8 Ιουλίου, ερασιτέχνες εξερευνητές σπηλαίων βρήκαν τυχαία τη σορό και ενημέρωσαν το Α/Τ Πλατανιά.

Το «πεντακάθαρο» πορτμπαγκάζ

Όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν το αυτοκίνητό του δράστη, παρατήρησαν ότι ενώ εξωτερικά ήταν σκονισμένο και βρώμικο, το πορτμπαγκάζ ήταν πρόσφατα πλυμένο με χαρακτηριστική μυρωδιά χλωρίνης. Πέφτοντας σε αρκετές αντιφάσεις, ο δολοφόνος ομολόγησε το έγκλημά του και παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και άλλα πειστήρια.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ