Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός επανέφερε στη ζωή νεογέννητο

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός επανέφερε στη ζωή νεογέννητο Facebook Twitter
Eurokinissi / Φωτό αρχείου
2

Τη ζωή ενός νεογέννητου βρέφους έσωσε ένας αστυνομικός της ομάδας «Ζ» στη Θεσσαλονίκη παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.


Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης όταν το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τους γονείς του στην οδό Προξένου Κορομηλά, στο κέντρο της πόλης.


Οι γονείς του βρέφους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο έσπευσαν πρώτοι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» με τον έναν από αυτούς να σπεύδει να εφαρμόσει στο νεογέννητο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καταφέρνοντας να το επαναφέρει. 

Πέντε λεπτά αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το βρέφος και το μετέφερε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου οι γιατροί σταθεροποιήσαν την κατάστασή του.

Όπως ανάφεραν οι γιατροί, η παροχή πρώτων βοηθειών από τον αστυνομικό στο νεογέννητο ήταν καθοριστική για να παραμείνει στη ζωή.

Με πληροφορίες από Thestival 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια