Απόφαση - σταθμός: Δικαιώθηκε οδηγός που συστηματικά δεν πλήρωνε διόδια

Απόφαση - σταθμός: Δικαιώθηκε οδηγός που συστηματικά δεν πλήρωνε διόδια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
1

Δικαστήριο δικαίωσε οδηγό που συστηματικά δεν πλήρωνε διόδια και η Εγνατία Οδός ΑΕ καλείται τώρα να του επιστρέψει το ποσό των 1.700 ευρώ.

Το ποσό των 1.700 ευρώ καλείται να επιστρέψει η Εγνατία Οδός ΑΕ σε οδηγό από την Ξάνθη μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Έθνος, ο οδηγός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε. μετά τη βεβαίωση προστίμου, συνολικού ύψους 1.700 ευρώ για τις διελεύσεις του χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός πέρασε 20 φορές από τα διόδια χωρίς να πληρώσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Εγνατία Οδός του επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,70 τέλος διοδίου, προσαυξημένο κατά 50 φορές ανά διέλευση για συνολικά 20 διελεύσεις, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 1.700 ευρώ το οποίο βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.

Το Δικαστήριο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού σημειώνοντας ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες. Ο δικηγόρος του οδηγού Γιάννης Πατζανακίδης εξήγησε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι βεβαιώσεις των προστίμων της Εγνατίας Οδού που έφταναν στα χέρια των οδηγών επικαλούνταν υπουργικές αποφάσεις που είχαν μεταγενέστερη ημερομηνία από το χρόνο τέλεσης της παράβασης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια