ΓΕΣ: Απλή διοικητική εξέταση για τον αλεξιπτωτιστή που έπεσε τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή»

ΓΕΣ: Απλή διοικητική εξέταση για τον αλεξιπτωτιστή που έπεσε τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» Facebook Twitter
Eurokinissi/ΓΕΣ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται απλή διοικητική εξέταση για στρατιώτη καταδρομέα που έγινε viral χθες καθώς μαγνητοσκόπησε πτώση του με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».  

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απλή διοικητική εξέταση από τη Διοίκηση της σχολής αφορά «τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας» δεδομένου ότι «η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».

Ο συγκεκριμένος οπλίτης φέρεται, σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή», κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο.

Επισημαίνεται πως χθες πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού είχαν αναφέρει πως «το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου.

Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM