Η Μυρσίνη Λοΐζου απάντησε σε όσους την επέκριναν για την απόφασή της να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως «σκατοψυχιά» τον σάλο που προκλήθηκε.

 

«Οικογενειοκρατία δεν υπάρχει. Ούτε στην περίπτωση του Πλουμπίδη ούτε στη δικιά μου. Βέβαια, το βαρύ επώνυμο έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου. Από την άλλη, είναι και χαρά μου. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι αρνητικό. Δεν μ΄απασχολούν, δηλαδή. Εδώ, ο καθένας έχει μια άποψη για το πως όλοι εμείς οι γόνοι θα έπρεπε να φερόμαστε. Τι να ψηφίζουμε, τι δουλειά να κάνουμε... Συγνώμη που θα το πω αλλά δείχνει μεγάλη σκατοψυχιά όλο αυτό, τελικά. Είναι κακοί άνθρωποι, δεν ξέρω...", δήλωσε η Μυρσίνη Λοΐζου στο ραδιόφωνο του News 24/7.

 

«Πιο πολύ κοντά είμαι στον πολιτισμό. Και στα πνευματικά δικαιώματα... Μνημονιακό κόμμα έπρεπε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαστικά. Έπρεπε κάπως να συνεχιστεί και να βγούμε απ΄αυτό. Και βγήκαμε, νομίζω. Το ΠΑΣΟΚ ήτανε διαφορετικό και δεν είχε και κοινωνικό πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κοινωνικό πρόσωπο. Υπάρχουνε πολλές παροχές στην κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ... Μ΄ενδιαφέρει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά. Πιστεύω ότι η συγκατοίκησή του με τους ΑΝΕΛ ήταν ιδιόμορφη συγκατοίκηση. Λίγο ανορθόδοξη. Νομίζω, τέλειωσε αυτή η περίοδος...Θα προσπαθήσω να κάνω κανονικό προεκλογικό αγώνα. Δεν με φοβίζει το τοξικό προεκλογικό κλίμα γιατί ξέρω τον εαυτό μου. Δεν έχω τέτοιες αμφιβολίες για μένα», πρόσθεσε η ίδια. 

 

Υπενθυμίζεται πως ένα παλιό tweet της Μυρσίνης Λοΐζου, στο οποίο προσέβαλλε τα θύματα της 17Ν πυροδότησε από χτες έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με την Νέα Δημοκρατία να ζητά σχετικά εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρωθυπουργό. 

 

«Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής», υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Facebook, η υποψήφια ευρωβουλευτής, κάνοντας λόγο για «γλωσσικό ατόπημα στο Twitter» που οφείλεται στην «ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης».