Το ΕΜΠ προειδοποιεί: Κίνδυνος για νέο «Μάτι»- Ποιοι οικισμοί είναι πιο ευάλωτοι

Το ΕΜΠ προειδοποιεί: Κίνδυνος για νέο «Μάτι»- Ποιοι οικισμοί είναι πιο ευάλωτοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οχτώ οικισμοί της ανατολική Αττικής, επισημαίνονται ως ευάλωτοι για μία καταστροφή ανάλογη με εκείνη στο Μάτι σε περίπτωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ.

Οι οικισμοί εκτείνονται σε μια περιοχή από τον Ωρωπό έως την Παλαιά Φώκαια. H έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στο «Έθνος της Κυριακής». 

Ιδιαίτερα ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση σε πέντε οικισμούς, εκτός από το Μάτι. Πρόκειται για τους οικισμούς Κακιά Θάλασσα, Βραυρώνα,  Χαμολιά,  Ζούμπερι και  Άγιοι Απόστολοι.

Η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ πραγματοποίησε την έρευνα λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Θεωρεί πως στα συγκεκριμένα σημεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις, καθώς συνυπάρχουν επικίνδυνες φυτεύσεις, ελλιπές οδικό δίκτυο με στενά πλάτη δρόμων (οι οποίοι μάλιστα στην πλειονότητά τους δεν έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα) και αδιέξοδα, ανύπαρκτη ρυμοτομία, βραχώδεις ακτογραμμές, διάσπαρτες κατοικίες, αποκλεισμός των διόδων προς τη θάλασσα με μάντρες ή περιφράξεις.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες του καλοκαιριού και την ανυπαρξία αντιπυρικών ζωνών, καθιστούν ανοχύρωτους αυτούς τους οικισμούς.

Οι οικισμοί που είναι ευάλωτοι σε κάποιες από τις παραμέτρους που εξετάστηκαν στην έρευνα, είναι το Πόρτο Ράφτη, ο Θορικός και τα Λεγρενά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αμφιβαλει κανεις οτι αυτη η χωρα που εχει χτιστει μεσα.στη μιζα, την αρπα κολα και την απατη προκειται να βρεθει αντιμετωπη τα επομενα χρονια με.μεγαλες καταστροφες και με ποιος ξερει ποσα θυματα μια.και η σφοδροτητα των καιρικων φαινομενων παγκοσμιως βαινει αυξανομενη!Το λες και payback time...