Χαλκιδική: Μήνυση κατά του ιερέα που του έπεσε το βρέφος - Με κάκωση και σπασμένο πόδι το μικρό αγόρι

Χαλκιδική: Μήνυση κατά του ιερέα που του έπεσε το βρέφος - Με κάκωση και σπασμένο πόδι το μικρό αγόρι Facebook Twitter
3

Μήνυση εναντίον του ιερέα και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε ο πατέρας βρέφους που τραυματίστηκε, όταν έπεσε από τα χέρια του ηλικιωμένου ιερέα, κατά την τέλεση του σαραντισμού του, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νικήτη Χαλκιδικής.

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον του ιερέα, διότι θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του παιδιού μου και δεν πρέπει να συμβούν ανάλογα περιστατικά και με άλλα παιδάκια», δήλωσε ο Γιάννης Ναζλίδης, πατέρας του βρέφους, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Πήγαμε για Σαραντισμό το παιδί και ο ιερέας, ενώ προχωρούσε προς τις εικόνες, παραπάτησε και έπεσε μαζί με το παιδί. Το αγοράκι μου τραυματίστηκε σοβαρά, έχει σπάσει το πόδι του και έχει κάκωση στο κεφάλι. Οι γιατροί προσπαθούν για να γίνει το παιδί μου καλά. Είναι μόλις 40 ημερών το αγοράκι μου και ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, καλυτερεύει η κατάσταση του» σημείωσε ο κ.Ναζλίδης.

Κατά τον ίδιο, «είναι μεγάλος σε ηλικία ο ιερέας, αλλά ευθύνεται και η Μητρόπολη Κασσανδρείας. Μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να βγει στη σύνταξη, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύουν και άλλα παιδάκια, επειδή είναι μεγάλης ηλικίας ο ιερέας» ανέφερε.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σεβαστίδου, επισήμανε ότι «η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά, αλλά προέχει η υγεία του παιδιού».

Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και όπως δήλωσε  ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Βασίλης Παπάς, «το παιδάκι ήρθε την Τέταρτη στο νοσοκομείο και έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στο πόδι. Ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, επανειλημμένα έχουν ζητήσει από τη Μητρόπολη Κασσανδρείας να απομακρυνθεί ο ιερέας. Η Ελένη Αντωνιάδου, κάτοικος της Νικήτης, υπογράμμισε  ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας πριν από τέσσερα χρόνια είχε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να τελέσει τα καθήκοντα του. Είναι μεγάλος σε ηλικία, κάνει λάθη, σκοντάφτει. Έχουμε διαμαρτυρηθεί τέσσερις φορές στη μητρόπολη Κασσανδρείας. Έχουμε αναφέρει όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί και η λύση που έδωσαν ήταν μία εβδομάδα να εφημερεύει ο νέος ιερέας (που έχει έρθει) και την άλλη εβδομάδα ο συγκεκριμένος ιερέας».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πραγματικά, πώς μπορεί να ευσταθεί μια τέτοια μήνυση? Με τη βία το πήρε ο ιερέας το βρέφος στα χέρια του? Οι γονείς δεν είχαν κρίση να καταλάβουν πως λόγω ηλικίας είναι επικίνδυνο να του το δώσουν? Δηλαδή αν δεν τους έδινε την ευχή, και πήγαιναν να βρουν άλλον ιερέα, σε άλλη εκκλησία ή άλλη μέρα, θα πάθαιναν κάτι? Οι γονείς δεν πρέπει να κατηγορηθούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο?
Ειναι δυνατον στον 21ο αιωνα να εμπιστευεται καποιος το παιδι μου στα χερια ενος ηλικιωμενου ιερεα και αντι να γινει αυτεπαγγελτα μηνυση κατα του πατερα να συζηταμε οτι φταιει ο ιερεας και οχι οι κηδεμονες? Επιπλεον ας ξεκολλησουμε απ αυτες τις πρακτικες σαραντισμου, ευχων, βαπτισεων κλπ με μωρα που πλανταζουν στο κλαμα απ το σοκ γιατι μαλλον τραυματικες ειναι για τα βρεφη. Τα υπολοιπα παιδακια ανα τον κοσμο που δεν υφιστανται ολα τα παραπανω υστερουν σε κατι σε σχεση με τα ελληνοπουλα?
Συμπέρασμα: κρατηθείτε όσο το δυνατόν μακριά από τους παπάδες. Θέλετε να εκτελέσετε το θρησκευτικό σας καθήκον; Κάντε το αλλά μην εμπιστεύεστε εαυτούς και κυρίως τα παιδιά σας στα χέρια τους. Από μακριά. Δεν έχετε δει τι κάνουν στις κολυμπήθρες; Σχεδόν τα πνίγουν τα παιδιά. Τέτοιο σοκ ούτε στο τοκετό δεν περνάνε τα έρμα.