ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οριστική καθαίρεση του παπά - Χάρλεϊ από το Βόλο

Οριστική καθαίρεση του παπά - Χάρλεϊ από το Βόλο Facebook Twitter
0

Την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της ιεροσύνης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον π. Γεώργιο Δεληκώστα από τον Βόλο, γνωστό και ως παπά - Χάρλεϊ, ο οποίος κατηγορείτο για πορνεία.

Ο παπά Χάρλεϊ είχε ζητήσει να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά τον χωρισμό του με την πρώτη σύζυγο, έκανε σχέση με άλλη γυναίκα, η οποία κυοφορούσε και πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του.

Για τον λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με την κατηγορία της πορνείας. Με τη χθεσινή απόφαση ουσιαστικά επικυρώθηκε η «ποινή» που είχε επιβληθεί στον π. Γεώργιο Δεληκώστα και στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, επί του οποίου είχε ασκηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε χθες, προεδρεύει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Λίγα λεπτά μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία πλέον ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ανήκει στην τάξη των λαϊκών, ο ίδιος ο παπά - Χάρλει με ανάρτησή του στο Facebook σημείωνε:


«Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέουν την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη, που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την ΑΓΑΠΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ κι αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντάς τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεώς μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών».

Πάντως, ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα τέθηκε σε προσωρινή αργία, είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας ακύρωση των αποφάσεων των Συνοδικών Δικαστηρίων.


Με πληροφορίες από taxydromos

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM