Τρεις πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας που αναμένεται να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των δρόμων που θα κλείσουν.

 

 

Για σήμερα έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις συνταξιούχοι, υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.

 

Ειδικότερα, στις 10:00 οι συνταξιούχοι του σωματείου «Συσπείρωση» (με έδρα την Θεσσαλονίκη)θα συγκεντρωθούν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επί της Πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τα ποσά που περικόπηκαν από μισθούς και «δώρα». Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.

 

Οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. κάνουν σήμερα 24ωρη απεργία λόγω των εξαγγελιών «για "αιματηρές" περικοπές -απολύσεις και "λουκέτα" σε καταστήματα- ΕΛ.ΤΑ.». Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών θα συγκεντρωθούν στις 11:00, στο θέατρο «Αλφα» επί της οδού Πατησίων και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

 

Τέλος, στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00 και κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους (οδός Πουλίου). Αίτημά τους είναι η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.