Το έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη: Ένα μέτρο χιόνι στα Λευκά Όρη

Το έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη: Ένα μέτρο χιόνι στα Λευκά Όρη Facebook Twitter
0

Σημαντική είναι η χιονοκάλυψη που καταγράφουν οι δύο μετεωρολογικοί και χιονομετρικοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Ψηλορείτη και στα Λευκά Όρη της Κρήτης.

Χθες, ο σταθμός στα Λευκά Όρη κατέγραψε 95 εκατοστά χιονιού και στα Ανώγεια 70 cm. Σε μεγαλύτερα υψόμετρα εκτιμάται ότι το ύψος χιονιού είναι αρκετά μεγαλύτερο.

O χάρτης που ακολουθεί δίνει τη εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Κρήτη το Σάββατο, όπως προκύπτει από τις δορυφορικές μετρήσεις τις οποίες επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη: Ένα μέτρο χιόνι στα Λευκά Όρη Facebook Twitter


Ο πρώτος σταθμός έχει εγκατασταθεί σε υψόμετρο 1480 μέτρων κοντά στο οροπέδιο της Νίδας του Δήμου Ανωγείων και ο δεύτερος σε υψόμετρο 1580 μέτρων πολύ κοντά στο καταφύγιο Καλλέργη (Λευκά Όρη).

Αυτή είναι η πρώτη συστηματική προσπάθεια συνεχούς μέτρησης ύψους χιονιού στη χώρα μας και στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης.


Και οι δύο σταθμοί αποτελούν πλέον μόνιμες εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Κρήτη, συμπληρώνοντας το δίκτυο των 42 μετεωρολογικών σταθμών που ήδη λειτουργούν στο νησί, καθώς και τα δύο σταθμήμετρα σε χειμάρρους στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Το σύνολο των πληροφοριών δίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Μετεωρολογικού και Υδρολογικού Παρατηρητηρίου Κρήτης.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM