Πέθανε η Μαρίτσα Μαυροπούλου, μία από τις τρεις γιαγιάδες που προκάλεσαν συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα φροντίζοντας το μωρό μιας γυναίκας-πρόσφυγα στη Λέσβο, που μόλις είχε φτάσει από τα τουρκικά παράλια. 

 

Η κηδεία της Μαρίτσας, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών, θα γίνει αύριο στη Σκάλα Σκαμιάς, με τον πρόεδρο της κοινότητα, Γιώργο Σαρόγλου να σημειώνει πως «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

 

Η φωτογραφία με τις τρεις γιαγιάδες που έκανε το γύρο του κόσμου
Η φωτογραφία με τις τρεις γιαγιάδες που έκανε το γύρο του κόσμου

 

Η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη από τη Μυτιλήνη με τις τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες έκανε τον γύρο του κόσμου τον Οκτώβριο του 2015. Σε αυτήν φαίνονταν να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

 

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

 

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα», είχε πει για το περιστατικό η Μαρίτσα Μαυροπούλου.