Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα

Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», το οποίο επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας από σήμερα και μέχρι αύριο Τρίτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Τηλέμαχου είναι η διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, οι χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά, και οι θυελλώδεις βοριάδες.

Oι προβλέψεις της ΕΜΥ αλλά και ανεξάρτητων μετεωρολόγων κάνουν λόγο για χιόνι και μέσα στην Αθήνα 

Συγκεκριμένα για την Αττικήο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, καθώς η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι.

«Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττικής», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι της Κηφισιάς, της Εκάλης, ακόμη και της Γλυφάδας ίσως δουν χιόνι απόψε.

«Η Αττική είναι δύσκολη στην πρόγνωση», παρ' όλα αυτά τα στοιχεία έως νωρίς το πρωί έδειχναν ότι «από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση, κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο, ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου το πρωί της Δευτέρας 07/01:

Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα Facebook Twitter

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία  για σήμερα Δευτέρα 07/01/2019, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο 

Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα Facebook Twitter
Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Τηλέμαχος» και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα έως το βράδυ της Δευτέρας 07/01/2019.

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019:

Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα Facebook Twitter
Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ'ολη τη διάρκεια του 24ώρου), τόσο τη Δευτέρα 07/01, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019.

Εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019:

Νεότερα για την κακοκαιρία Τηλέμαχος - Πότε αναμένεται χιόνι στην Αθήνα Facebook Twitter

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας 07/01 έως και το μεσημέρι της Τρίτης 08/01, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Την Τρίτη 08/01 χιονοπτώσεις αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM