Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το News24/7, η ΕΔΕ προτείνει να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και έχουν καταγραφεί στο βίντεο που δείχνει τι συνέβη έξω από το κοσμηματοπωλείο.

 

Συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς, το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει την απομάκρυνσή τους οριστικά από το Σώμα.

 

Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

 

 

 

Σημειώνεται ότι συνήθως όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά των υπουργείων την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία.

 

Όταν ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

 

Με πληροφορίες από το Νews247

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr