Δύο νέες ρυθμίσεις για την οικονομική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία

Δύο νέες ρυθμίσεις για την οικονομική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, λίγο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πρώτον, μεταφέρονται από το 13% στο 6% τα επίπεδα του ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά μπαστούνια και τις γραφομηχανές με χαρακτήρες Braille – δύο προϊόντα που τα άτομα με αναπηρία όρασης χρησιμοποιούν καθημερινά.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνσή τους.

Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, εισάγεται διορθωτική παρέμβαση που διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία να αγοράζουν κάθε επτά χρόνια νέο αυτοκίνητο, εφόσον κλαπεί το προηγούμενο, χωρίς να καταβάλουν το τέλος ταξινόμησης.

Δηλαδή, με τη νέα ρύθμιση, σε περίπτωση κλοπής, ανεξάρτητα πλέον από το χρονικό σημείο κατά το οποίο συντελείται η κλοπή, απαλλάσσεται ο δικαιούχος από την καταβολή του αντίστοιχου τέλους ταξινόμησης, εφόσον η υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ατελώς γίνεται μετά την πάροδο επτά ετών από τότε που αγοράστηκε το όχημα που εκλάπη.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε οι πολίτες με αναπηρία να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα και ίση πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες της κοινωνικής ζωής» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην εργασία του Σαββατοκύριακου

Ελλάδα / Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην εργασία τα Σαββατοκύριακα

Τα νέα στοιχεία της Eurostat φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή της ΕΕ σε ποσοστό εργαζομένων που απασχολούνται τα Σαββατοκύριακα – Πρωτιά για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στο εμπόριο
LIFO NEWSROOM
Δρομοκαΐτειο: Στη φυλακή η ψυχίατρος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Ελλάδα / Δρομοκαΐτειο: Στη φυλακή η ψυχίατρος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Η συχνότητα των πωλήσεων που έκανε η ψυχίατρος ήταν τόσο μεγάλη που, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπολογίζεται ότι σε διάστημα των τελευταίων δύο μηνών φαίνεται να προέβη σε σχεδόν 200 πράξεις συνταγογράφησης
LIFO NEWSROOM