Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: 23 χτυπήματα κατέγραψαν οι ιατροδικαστές- Το ΕΚΑΒ δεν έκανε ανάνηψη

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: 23 χτυπήματα κατέγραψαν οι ιατροδικαστές- Το ΕΚΑΒ δεν έκανε ανάνηψη Facebook Twitter
eurokinissi
0

Αναμένοντας τις εξελίξεις που θα φέρει η αποκάλυψη του πορίσματος των ιατροδικαστών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και ενώ έγινε γνωστό πως η οικογένειά του μηνύει το ΕΚΑΒ και τη ΔΙΑΣ, η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση τονίζει ότι ο θάνατός του προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

Σύμφωνα με την κυρία Χρύσα Πετσιμέρη, οι ιατροδικαστές, που την Τρίτη παρουσίασαν την έκθεσή τους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, «έχουν καταγράψει κοντά στα 23 χτυπήματα».

Η κυρία Πετσιμέρη σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «πέρα από το λιντσάρισμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε και από τους αστυνομικούς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ». Αυτά όπως σημειώνει υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους

«Ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 

Σύμφωνα με την ίδια «η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο θάνατό του» προαναγγέλλοντας ότι «θα ασκηθούν μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων».

Η κυρία Πετσιμέρη διευκρίνισε, τέλος, ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, όπως ακούστηκε χθες στην τηλεόραση, και πως ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι ήταν ένα σοκ του οργανισμού που υπέστη από τα πολλαπλά χτυπήματα».

Απόσπαση για τους 9 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστή η μετατροπή της προκαταρκτικής εξέτασης σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Αυτό φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κατά τις ίδιες  πληροφορίες οι εννέα αστυνομικοί θα αποσπαστούν από την ομάδα ΔΙΑΣ στο επιτελείο της ΓΑΔΑ όσο θα είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ.

Τα επόμενα βήματα της οικογένειας του Ζακ

Μετά τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου που δείχνει πως προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα, η οικογένεια γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας.

Με το πόρισμα να αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή, η εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής Άννυ Παπαρούσου, δήλωσε χθες ότι η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ στην οδό Γλάδστωνος και αφού ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ