Εντυπωσιακά πλάνα από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - Άλλαξε χρώμα η θάλασσα μετά τον σεισμό

Εντυπωσιακά πλάνα από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - Άλλαξε χρώμα η θάλασσα μετά τον σεισμό Facebook Twitter
0

Αλλαγή όχι μόνο στην μορφολογία της παραλίας αλλά και στο χρώμα της θάλασσας στο Ναυάγιο, μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. 

«Εκεί που τα νερά έχουν άσπρο χρώμα είναι από τα βράχια που έπεσαν μέσα στη θάλασσα λόγω των εκτεταμένων κατολισθήσεων» είπε ο κ. Λέκκας, κάτι που φαίνεται και σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας πρότεινε μια σειρά από παρεμβάσεις για να προφυλαχθούν και οι ντόπιοι επισκέπτες αλλά και οι τουρίστες που το επισκέπτονται και που -όπως είπε- ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Μεταξύ αυτών είναι η οριοθέτηση ζωνών επισκεψιμότητας στην παραλία γύρω από το ναυάγιο και μόνο στις περιοχές που θα αποδεδειγμένα θα είναι ασφαλείς.

Άλλη πρόταση είναι, είπε ο κ. Λέκκας, οι τουρίστες να μην κάνουν μπάνιο στην παραλία αυτή αλλά απλά να αποβιβάζονται, να επισκέπτονται σε μικρές ομάδες το ναυάγιο και μετά να αποχωρούν.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από imerazante.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM