Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες

Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες Facebook Twitter
0

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδονησία καθώς συνετρίβη αεροσκάφος της εταιρίας Lion Air με 189 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, γνωστοποίησαν στελέχη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν «178 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Πρόκειται για Boeing 737 Max 8, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24.

Εικόνες και βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου δείχνουν μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα να έχει δημιουργηθεί στο σημείο της συντριβής, στη θάλασσα.

Η πτήση JT-610 της Lion Air κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, όταν έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου περίπου στις 6.33 π.μ. τοπική ώρα (10.33 π.μ. AEDT, 11.33pm BST) – μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά έμπειροι: αθροιστικά, είχαν 11.000 ώρες πτήσης, τόνισε η Lion Air σε ανακοίνωσή της.

Το Boeing 737 της Lion Air είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.

Η Boeing, η αμερικανική βιομηχανία που κατασκευάζει τα αεροσκάφη του τύπου, ανακοίνωσε ότι είναι ενήμερη για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης περί του δυστυχήματος και διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM