Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν πριν από λίγο ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού.

 

Οι τρεις δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Πάνος Καμμένος.

 

Χθες το απόγευμα μετέβησαν ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση. Παραπέμφθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, που χειρίζεται την υπόθεση, όπου μετέβησαν και κρατήθηκαν εκεί όλο το βράδυ.

 

Η μήνυση του κ. Καμένου αφορούσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που υπό τον τίτλο «ανήθικο πάρτυ» αναφερόταν σε «φαγοπότι ημετέρων» σε κονδύλια για τους πρόσφυγες.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, στον οποίο οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Καμένου ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.

 

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 την Κυριακή, ο διευθυντής της εφημερίδας τόνισε πως «υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν. Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία [...] Δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τους συναδέλφους μου η απειλή αν θα είμαι ο επόμενος που θα κινδυνεύσει από κάποιον υπουργό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρωτοπόρος στην πολιτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων η σιωπή τους είναι ντροπή».

 

Από την πλευρά της, η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου που προκάλεσε τη μήνυση ήταν εμπεριστατωμένο, με πλήρη στοιχεία, χωρίς συκοφαντικό ή δυσφημιστικό περιεχόμενο, με ερωτήματα, έγγραφα, πηγές και ό,τι περιλαμβάνει ένα τέτοιο δημοσίευμα.