Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ: Δεν είχαμε ενημέρωση για την πυρκαγιά από την πυροσβεστική

Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ: Δεν είχαμε ενημέρωση για την πυρκαγιά από την πυροσβεστική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για την τραγωδία η Ελληνική Αστυνομία, με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να δηλώνει ότι δεν δόθηκε καμία πληροφορία από την πυροσβεστική υπηρεσία, ούτε για την επικινδυνότητα, ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

«Δυστυχώς από την πυροσβεστική υπηρεσία ουδεμία πληροφορία μας δόθηκε. Ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς» είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Γιάννης Κατσιαμάκας.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος»,

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Ο κ. Κατσιαμάκας συμπλήρωσε σχετικά με την επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ αστυνομίας και πυροσβεστικής ότι «από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά και εντεύθεν μέχρι τις 18:10 που πέρασε (λ. Μαραθώνος) δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες πολιτών που λένε ότι οι αστυνομικοί έστελναν τους οδηγούς στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής. Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι».

Όπως υποστήριξε «χίλια άτομα διασώθηκαν από το λιμενικό και όλοι οι υπόλοιποι μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος όπου η κυκλοφορία είχε ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εγκλωβιστεί κανένας».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ