Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή

Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
9

Το σύμβολο του Pride προβλήθηκε απόψε, για πρώτη φορά, στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, αποδεχόμενη το αίτημα του «Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας», η Βουλή των Ελλήνων προέβαλε το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Βουλή συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στο πλαίσιο του Athens Pride.

Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η παρέλαση του Athens Pride πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι με live εμφανίσεις από γνωστούς καλλιτέχνες.

Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το κεντρικό θέμα του φετινού Pride είναι η θηλυκότητα. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Το σύμβολο του Pride για πρώτη φορά στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εντάξει καλά έκαναν, κάτι συμβολικό, άλλωστε ένα μικρό τμήμα της Βουλής ήταν για λίγη ώρα και όχι ολόκληρη η πρόσοψη του κτηρίου όπως δείχνανε κάτι fake εικόνες στα social media κυρίωςΠάντως με την ίδια λογική καλό θα ήταν τα βράδυα της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου να φωτίζεται επίσης ένα τμήμα της Βουλής με την Ελληνική Σημαία.
Όταν στα εδρανα της Βουλής δεν σε βάζουν οι εκλογές (πχ συνεργασια με Ουράνιο Τόξο) σε βάζει το lobbying από το παράθυρο (κυριολεκτικά).Εξαίρετη δουλειά από τους διοργανωτές σε αγαστη συνεργασία με το κυβερνον κόμμα που ψάχνει ευκαιρίες να μας υπενθυμίσει ότι είναι αριστερό κόμμα.
Έπρεπε να βγάλουν την Ελληνική σημαία και να βάλουν την σημαία των ΛΟΑΤ, απαράδεκτοι που δεν το σκέφτηκαν. Να κοιτάξει το κράτος λέω εγώ να φτιάξει μια κοινωνία που να αποδέχεται αυτούς τους ανθρώπους ως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι ως ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, μέσω της παιδείας (η οποία δυστυχώς στα σχολεία είναι ανύπαρκτη) και να αφήσει τα φθήνα κόλπα για ψηφοθηρικούς λόγους. Έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη των δικαιωμάτων και αυτό είναι αναγνωρίσιμο, αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και στηρίζεται στην κοινωνία. Όταν δημόσια τους βρίζουν, τους προσβάλλουν και μερικές φορές βιαιοπραγούν εναντίων τους ακραίες ομάδες, δεν γιατρεύεται ο ''πόνος'' από το ότι η Βουλή έβαλε με προβολέα την σημαία.Από την άλλη να σταματήσει και ο ''φασισμός'' των ΛΟΑΤ και οι ακραίες απόψεις και από μεριάς τους, να δουν το πραγματικό πρόβλημα και να αγωνιστούν για την επίλυση του. Το να προκαλούν με ακραίες ενδυμασίες, χυδαιολογίες και να προσπαθούν να βγάλουν τον καθένα ομοφυλόφιλο (όχι όλοι δεν το γενικεύω) δεν γίνονται αποδεχτοί αλλά δίνουν δικαίωμα στους επικριτές τους.Τα ''γλωσσόφιλα'' που μόνο σε ερωτική συνεύρεση δεν προχωρούν σε δημόσιους χώρους είναι προκλητικά, απαράδεκτα και μη απαραίτητα είτε απο ετεροφυλόφιλους είτε από ομοφυλόφιλους (κ.ο.κ. για άλλες παρόμοιες πράξεις). Εάν βγει ένας παππούς στον δρόμο φορώντας βρακί θα τον πούμε ανώμαλο (και δικαιολογημένα) και θα πέσουμε πάνω του, γιατί να γίνεται αποδεκτό για τον 20χρονο. Όχι φίλοι μου η αξιοπρέπεια είναι ίδιον του ανθρώπου. Εγώ σας βλέπω σαν ανθρώπους και αγωνίζομαι να σας υπερασπιστώ σε κλειστά μυαλά που θεωρούν ότι είστε άρρωστοι. Όμως μην περιμένετε να σεβαστώ συμπεριφορές που δεν θα σεβόμουν σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι μόνο και μόνο επειδή είστε μειονότητα.Και μήν αναφερθούμε στην διαφορετικότητα των απόψεων γιατί με αυτήν την λογική εάν έχω άδικο που θεωρώ ακραία και αναξιοπρεπή κάποια πράγματα δίνεται δίκιο σε άλλες ακραίες συμπεριφορές.Η αγάπη είναι το ωραιότερο συναίσθημα, ο έρωτας επίσης και ο έρωτας σαν πράξη είναι κάτι μοναδικό.Ας απομονώσουμε το μίσος, να φτιάξουμε τον κόσμο, αλλά για να φτιάξουμε τον κόσμο πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας.Όσο για το κράτος ας κάνει επιτέλους ουσιαστικά βήματα για ανάπτυξη και να αφήσει τις προβολές συμβόλων στην Βουλή (ένα μέρος πλέον που από το 80% μην πώ 90% των Ελλήνων δεν είναι σεβαστό κατά την προσωπική μου εκτίμηση πάντα).
Τι ωραια γραμμενη τρικυμία εν κρανίο, ναι ακομα και να αντικαταστήσουν την εθνικη σημαια με την λοατ αλλα όχι περίεργα κουστουμια και γλωσσόφιλα....ότι να 'ναι.1ον. την τελευταία φορα που κοιταξα οι Λοατ είναι Ελληνες και η Ελληνικη σημαία είναι επισημως και δικη τους και μαλιστα η Λοατ είναι συμπληρωματικη όχι η κυριαρχη τους.2ον, σε γιορτη για σεξουαλικότητα τα γλωσσόφιλα είναι "όχι, όχι ρε παιδια...σεμνα και ταπεινα σαν τα χαμομηλάκια" που ελεγε και στο Κων/νου και Ελενης η απελπισμενη...3ον, γιορτη είναι όχι συνεδριο με τον κυριο πρεσβη μας, και κατι πιο εξαλο επιτρεπεται.Οταν ενας γκρινιαρης γκρινιαζει για την γκρίνιας σας να το προσεξετε.Υ.Γ. το μονο που εχω να κατακρίνω είναι ο φωτισμος της Βουλης, απο τα αριστερα εχει κενο ενω απο τα δεξια κοβει στη εξωτερικη καθετη κασα του παραθυρου, φροντίσανε να ξεκινάνει απο πανω μια χαρα και να ξεφευγει η μιση μωβ γραμμη απο το οριζοντιο περβαζι...λίγη γεωμετρία, λίγη αισθητικη ρεεεε! ενα τσακ στα δεξια (wing wing) ο προτζεκτορας και θα ήταν μια χαρα.
Νομίζω δεν κατάλαβες ότι η αντικατάσταση της ελληνικής σημαίας με αυτήν το ΛΟΑΤ ήταν ειρωνικό σχόλιο καθώς παρακάτω εξηγώ πως η κίνηση αυτή της Βουλής ήταν κοινώς ''άχριστη'' καθώς σημαντικότερα ζητήματα μένουν άλυτα λόγω της αδιαφορίας του κράτους. Άρα το σχόλιο σου περί αλλαγής και σημαιών είναι άκυρο.Δεύτερον οι σεξουαλικές συμπεριφορές που πρότεινα να σταματήσουν γιατί δεν είναι πρέπουσες ούτε για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι για να σταματήσουν επικριτές των ΛΟΑΤ να πατούν σε αυτές. Η προκλητικότητα δεν έχει να κάνει με την σεξουαλικότητα αλλά με τον άνθρωπο όπως αναφέρω και πάνω. Το ότι είναι γιορτή σεξουαλικότητας δεν παύει κιόλας να είναι και ένας αγώνας αποδοχής. Αυτό που αναφέρω λοιπόν είναι ότι πρέπει να αγωνιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα για την αποδοχή τους από την κοινωνία και όχι με προκλητικές κινήσεις που δεν είναι πρέπουσες για κανένα ζευγάρι (κ.ο.κ. για ενδυμασίες τα αναφέρω όλα παραπάνω).Φίλε μου δεν είναι θέμα γκρίνιας λυπάμαι που ότι είπες είναι απλά άκυρο και αυτό συμβαίνει γιατί ή δεν κατάλαβες τι εννοούσα ή διάβασες μία φορά την απάντηση μου (ίσως και όχι ολόκληρη) και την παραποίησες πλήρως.
Δεκτό αυτό που λες και απολύτως κατανοητό απλώς για εμένα το pride θα γίνει καθαρά γιορτή χαράς όταν οι άνθρωποι αυτοί ενσωματωθούν στην κοινωνία από όλους, όταν δηλαδή πλέον κανείς ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία δεν τους δείχνει με το χέρι (και όταν λέω συντριπτική πλειοψηφία δεν εννοώ λίγο πιο πάνω από τον μισό πληθυσμό).Μέχρι τότε το pride για εμένα θεωρείται ετήσιος αγώνας για αποδοχή, ένα ραντεβού που ανανεώνεται κάθε χρόνο για να δηλώσουν τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό ότι είναι κάποιοι από εμάς. Γι' αυτό είπα και όσα είπα.Από την άλλη απόψεις είναι και διαφοροποιούνται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το γεγονός ότι συζητάμε και δεν βριζόμαστε είναι πιο σημαντικό από το να ενστερνιστεί ο καθένας την γνώμη του άλλου, κάτι που φυσικά δεν θα ήθελα να κάνεις σε καμία περίπτωση γιατί έχεις τις δικές σου απόψεις.
Στην παρούσα φάση η βουλή έχει ανάγκη το σύμβολο του Pride, και όχι το Pride τη βουλή. Γιατί βουλή και πολιτικοί έχουν τη χαμηλότερη δημοτικότητα στην ελληνική ιστορία. Και δυστυχώς όταν έχεις κάνει 1 καλό και 15.000 κακά το χλωρό θα καεί μαζί με τα ξερά...Όταν ο απλός πολίτης που καταριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Σύριζα δει πως η κυβέρνηση υποστηρίζει το Pride θα σχηματίσει αυτομάτως πολύ άσχημη εικόνα για τη διοργάνωση.
Γενικα δεν είμαι υπερ υπερβολικων σεξουαλικων εκφρασεων στην δημοσια θεα (δρομος κτλ) αλλα αλλο αυτο και αλλο σε μια γιορτη με επικεντρο την σεξουαλικότητα. Να σου δωσω παραδειγμα, νταλα μεσιμερι σε καφετερια να φασωνονται ανθρωποι είναι ασχημο, σε μπαρ αξημερωτα είναι φυσιολογίκο, ετσι το βλέπω και εδω, προφανως και δεν θα πανε ετσι για δουλεια (με εξαιρεση τους drag queens που είναι η δουλεια τους) αλλα είναι συγκεκριμενη μερα όχι απλα καθε μερα. Το σκεπτικο με το να μην δινουν δικαιώματα το κατανοώ πληρως και το συμμερίζομαι για τις υπολοιπες 364 ημερες, και μαλιστα όχι γιατι είναι Λοατ αλλα καλο είναι καποιος/α να μην δινει δικαιωματα στα δημοσια ματια κατα το καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το όνομα ανεξαρτητου σεξ. προσανατολισμου και φυλου.Γενικα δεν διαφωνω ιδιαιτερα με το σχολιο σου απλα δεν είναι η στιγμη, εξ ου και το ειπα "γκρινια" και όχι "λαθος" κτλ. Ξερεις γιατι θα μπορουσα να ασκησω κριτικη για το Pride; σελιδες ολοκληρες αλλα επειδη σ 'αρεσει η κοινωνικη ομορφια νομίζω οτι θα συμφωνίσεις ότι την ωρα της χαρας του αλλου δεν γκρινιαζουμε, ποτε θα σχολίαζες τα κακως κειμενα ενος γαμου; κατα την διαρκεια του γλεντιου του ζευγαριου ή αργοτερα;...ακομα ζαλισμενοι απο το γλεντι ειναι ασε να επανελθουν στην κανονικότητα τους και τα λεμε ;)