Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Γαύδου η ανάρτηση του δασικού χάρτη καθώς σχεδόν ολόκληρο το νησί «εμφανίζεται» ως δασική περιοχή.

 

Πιο συγκεκριμένα, από τα 34 τ.χλμ. που είναι η συνολική έκτασή του τα 30,5 εμφανίζονται ως δασικές περιοχές.

 

Μάλιστα, στα περίπου 3.5 τ.χλμ. που έμειναν εκτός συμπεριλαμβάνονται και οι αιγιαλοί.

 

Η δήμαρχος της Γαύδου, κ. Ευαγγελία Καλλίνικου συναντήθηκε την Πέμπτη (11/1) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνεργάτες του υπουργού, κ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σωκράτη Φάμελλου προκειμένου να συζητήσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα.

 

Μιλώντας στο LiFO.gr, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο, η κ. Καλλίνικου εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης έχει λάθη. «Υπάρχουν πολλά λάθη στον χάρτη και θα πρέπει να διορθωθούν εντελώς - αυτό είναι κάτι ακόμα που συζητήσαμε- χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Κάτι το οποίο είναι εφικτό να γίνει σε μία μεγάλη κλίμακα, βοηθώντας και ο δήμος, φυσικά, σε αυτό».

 

Όσα, πάντως, συζητήθηκαν στο υπουργείο, έκαναν τη δήμαρχο Γαύδου να νιώθει πιο αισιόδοξη για την επίλυση του προβλήματος.

 

«Ναι είμαι αρκετά πιο αισιόδοξη. Συζητήθηκαν επί της ουσίας πράγματα στο υπουργείο σήμερα ώστε να μπορέσουμε να τα εντάξουμε και να μην νιώθουμε αφιλόξενοι στο περιβάλλον που ζούμε. Θα βρούμε λύση συμβίωσης ανθρώπου και περιβάλλοντος, δάσους, φύσης κτλ. Και εμείς δεν θέλουμε ν' αλλάξει το νησί χαρακτήρα αλλά ο κ. Σταθάκης έχει ήδη εξαγγείλει τον πρώτο χωρικό σχεδιασμό στη Γαύδο και ο δασικός χάρτης δεν θα έρθει σε κόντρα με αυτόν», τόνισε.

 

Η ίδια τοποθέτησε, μάλιστα, την εξεύρεση οριστικής λύσης στα τέλη του 2018.

 

«Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουμε δώσει οριστική λύση, τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση με βάση τα όσα συζητήσαμε με τους συνεργάτες του κ. Σταθάκη και του κ. Φάμελλου», εξήγησε η δήμαρχος Γαύδου και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον δασικό χάρτη είναι ότι σε περίπτωση που κάποιο αυθαίρετο θέλει να μπει σε διαδικασία τακτοποίησης, χάνει το δικαίωμα αυτό. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr