«Κύλησα και δεν μπορούσα να το ελέγξω», λέει ο παιδόφιλος καθηγητής μουσικής

«Κύλησα και δεν μπορούσα να το ελέγξω», λέει ο παιδόφιλος καθηγητής μουσικής Facebook Twitter
2

Ο 60χρονος φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής σε ωδείο των βορείων προαστίων, ο οποίος υπήρξε κατά καιρούς μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συμμετείχε στη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών. 

Χθες οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του καθώς κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αποκάλυψη ήρθε από ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2017 ήθελε να αλλάξει καθηγητή, κάτι που έγινε, ενώ από την αρχή του καλοκαιριού «προετοίμαζε» τους γονείς της ότι δεν ήθελε να πάει ξανά στο ίδιο ωδείο. Οι γονείς της βλέποντας αυτή την έντονη άρνηση επεδίωξαν να εντοπίσουν την αιτία, πίεσαν διακριτικά το 9χρονο κορίτσι, το οποίο αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις ασέλγειες που δεχόταν από τον καθηγητή της.

Απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 60χρονο μουσικό στις 31 Αυγούστου. Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του προέκυψε η ασέλγεια σε βάρος ενός ακόμη 9χρονου κοριτσιού του ωδείου, και ενός τρίτου, 11 χρόνων, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει καταθέσει καθώς απουσιάζει μαζί με τους γονείς του από την Αθήνα.

«Κύλησα και δεν μπορούσα να το ελέγξω», λέει ο παιδόφιλος καθηγητής μουσικής Facebook Twitter

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν πως εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ικανοποιούσε το πάθος του, ενώ ερευνούν προσεκτικά το παρελθόν του και τους εργασιακούς του χώρους προκειμένου να εντοπίσουν ενδεχομένως και άλλα περιστατικά ασέλγειας σε βάρος μαθητριών του.

«Ναι, αυτά που μου περιγράφετε τα έχω κάνει. Όμως δεν έχω πειράξει άλλα παιδιά. Από κάποια φάση και μετά κύλησα σε αυτό και δεν μπορούσα να το ελέγξω. Τα όπλα που βρήκατε, μ΄ αρέσουν. Κάνω συλλογή και τα έχω για την προσωπική μου ασφάλεια», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο Παναγιώτης Δράκος στην πρώτη του απολογία.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Επίσης: δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια, δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου.



Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ