Πέθανε ο συνδημιουργός του «My Heart Will Go On» από τον Τιτανικό

Πέθανε ο συνδημιουργός του «My Heart Will Go On» από τον Τιτανικό Facebook Twitter
Τζέιμς Χόρνερ (αριστερά), Σελίν Ντιόν και ο Γουίλ Τζένινγκς (δεξιά) με το Όσκαρ για το 'My Heart Will Go On' / Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Ο Γουίλ Τζένινγκς, ο συνδημιουργός τεράστιων επιτυχιών όπως το My Heart Will Go On της Celine Dion από την ταινία Τιτανικός, πέθανε σε ηλικία 80 ετών, σύμφωνα με αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Τζένινγκς πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας, είπε ο φροντιστής του στο Hollywood Reporter. Η αιτία θανάτου δεν προσδιορίστηκε.

Σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών, ο άνθρωπος από τη μικρή πόλη Kilgore του Τέξας, ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ το 1976 και το 1977 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Richard Kerr για να γράψει το Looks Like We Made It του Barry Manilow.

Το ζευγάρι επανενώθηκε για το top 10 hit του καλλιτέχνη, Somewhere in the Night, δύο χρόνια αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζένινγκς συνεργάστηκε σε μια σειρά από τραγούδια για soundtracks ταινιών, που του έφεραν τεράστια αναγνώριση.

Το 1983 ο Τζένινγκς κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για το τραγούδι Up Where We Belong, γραμμένο για το An Officer and a Gentleman του Taylor Hackford.

Οκτώ χρόνια μετά και κέρδισε ένα βραβείο Grammy, καθώς και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, για τη συγγραφή των στίχων στο Tears in Heaven του Eric Clapton για την ταινία Rush.

Αλλά πάνω από όλα αυτά, ήρθε το κλασικό πλέον My Heart Will Go On της Σελίν Ντιόν, που γράφτηκε για τον Τιτανικό του Τζέιμς Κάμερον - σαρώνοντας ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Grammy το 1998.

Ήταν υποψήφιος για συνολικά έξι βραβεία Grammy και είχε κερδίσει τρία,

Το 2006, η κληρονομιά του εδραιώθηκε όταν εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame.


Με πληροφορίες από BBC


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM