Πέθανε ο ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ σε ηλικία 87 ετών Facebook Twitter
0

Ο ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε σε ηλικία 87 ετών εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του Σόνια.

Ο Σίγκαλ έγινε διάσημος για το ρόλο του Νικ από την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, για τον οποίο ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου.

Ο Σίγκαλ γεννήθηκε στο Γκρέιτ Νεκ, ένα τότε προάστιο της  της Νέας Υόρκης σε μια οικογένεια Ρωσο-Εβραίων μεταναστών και ενδιαφέρθηκε για τον κινηματογράφο όταν ήταν εννέα ετών και είδε την ταινία του Alan Ladd,  This Gun for Hire. Ο ίδιος έλεγε αργότερα ότι του άρεσε αυτή η αίσθηση της ψευδαίσθησης. Άρχισε να παίζει μουσική με μια σχολική μπάντα και μετά το θάνατο του πατέρα του μετακόμισαν στην πόλη. Αποφοίτησε από το George School της Πενσυλβανίας το 1951 και παρακολούθησε το Haverford College. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Columbia College of Columbia University το 1955 με πτυχίο στις τέχνες του θεάματος και το δράμα.

Σπούδασε στο Actors Studio με τον Lee Strasberg και άρχισε την καριέρα του με ρόλους στο Μπρόντγουέι. Το 1961 υπέγραψε με την  Columbia Pictures κάνοντας το ντεμπούτο του στην ταινία Young Doctors. Άρχισε να κάνει τηλεόραση σε διάσημες αμερικάνικες σειρές της εποχής όπως οι Alfred Hitchcock Presents, το Armstrong Circle Theatre και το Naked City.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως του Στάνλεϊ Κράμερ (Ship of Fools, 1965), ή του Σίντνι Λιούμετ (Bye Bye Braverman, 1968). Έπαιξε τον διανοούμενο με πόρνη την Barbra Streisand στη δεκαετία του 1970 στο The Owl and the Pussycat, τον  εξαπατημένο σύζυγο με την Glenda Jackson στο A Touch of Class του 1973 , τον απελπισμένο τζογαδόρο ς με τον Elliot Gould στην ταινία του Άλτμαν  και ένα ληστή τραπεζών με την Jane Fonda στο Fun with Dick and Jane.

Ο Σίγκαλ έπαιζε επί σειρά ετών σε αγαπητές τηλεοπτικές σειρές ρόλους όπως του εκδότη  Jack Gallo στη σειρά του NBC Just Shoot Me από το 1997 έως το 2003, και ως Albert "Pops" Solomon στο The Goldbergs από το 2013. Η πολύχρονη καριέρα του στην τηλεόραση σε ρόλους συζύγου και πατέρα τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ