Το παράπονο της Κίντμαν από τον Σκορσέζε: Θέλω να συνεργαστούμε, αν κάνει καμιά ταινία για τις γυναίκες

Το παράπονο της Κίντμαν από τον Σκορσέζε: Θέλω να συνεργαστούμε αν κάνει καμιά ταινία για τις γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η Νικόλ Κίντμαν δήλωσε ότι θα συνεργαζόταν με τον Μάρτιν Σκορσέζε, αφήνοντας υπονοούμενα για τη συμπεριληπτικότητά του, όσον αφορά τις γυναίκες ηθοποιούς.

Μέσω πρόσφατων δηλώσεών της, η Νικόλ Κίντμαν εγκάλεσε διακριτικά τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος στις περισσότερες ταινίες του επικεντρώνεται σε άνδρες πρωταγωνιστές.

Όταν ρωτήθηκε από το Vanity Fair για τους σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί στην καριέρα της, η Κίντμαν απάντησε, μεταξύ άλλων και το όνομα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη.

Η απάντησή της όμως, συνοδεύτηκε και από το αιχμηρό σχόλιο - παράπονο της ίδιας και πιθανότητα πολλών γυναικών συναδέλφων της από το Χόλιγουντ.

«Θέλω να συνεργαστώ με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Αν κάνει καμιά ταινία με γυναίκες» ήταν τα λόγια της Κίντμαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται κριτική στον Σκορσέζε για το συγκεκριμένο θέμα.

Μεταξύ των σταρ του Χόλιγουντ που έχουν εκφράσει το παράπονό τους για την αφοσίωση του Σκορσέζε σε άνδρες πρωταγωνιστές, είναι και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η Μπλάνσετ είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι, παρά το μεγάλο ταλέντο του Σκορσέζε, οι ταινίες του δεν έδιναν συνήθως τη δυνατότητα στις γυναίκες ηθοποιούς να παίξουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ο Σκορσέζε δεν έχει δημιουργήσει φιλμ ποντάροντας στη γυναικεία δυναμική.

Το «Irishman» του 2019 σημείωσε επιτυχία με -αν και δευτερεύοντες- σημαντικούς γυναικείους ρόλους. Το ίδιο και με το Casino, του 1995 με την Γκλεν Κλόουζ να πρωταγωνιστεί ως «Αμάντα».

Με πληροφορίες από Variety

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ