Το παράπονο της Κίντμαν από τον Σκορσέζε: Θέλω να συνεργαστούμε, αν κάνει καμιά ταινία για τις γυναίκες

Το παράπονο της Κίντμαν από τον Σκορσέζε: Θέλω να συνεργαστούμε αν κάνει καμιά ταινία για τις γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η Νικόλ Κίντμαν δήλωσε ότι θα συνεργαζόταν με τον Μάρτιν Σκορσέζε, αφήνοντας υπονοούμενα για τη συμπεριληπτικότητά του, όσον αφορά τις γυναίκες ηθοποιούς.

Μέσω πρόσφατων δηλώσεών της, η Νικόλ Κίντμαν εγκάλεσε διακριτικά τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος στις περισσότερες ταινίες του επικεντρώνεται σε άνδρες πρωταγωνιστές.

Όταν ρωτήθηκε από το Vanity Fair για τους σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί στην καριέρα της, η Κίντμαν απάντησε, μεταξύ άλλων και το όνομα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη.

Η απάντησή της όμως, συνοδεύτηκε και από το αιχμηρό σχόλιο - παράπονο της ίδιας και πιθανότητα πολλών γυναικών συναδέλφων της από το Χόλιγουντ.

«Θέλω να συνεργαστώ με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Αν κάνει καμιά ταινία με γυναίκες» ήταν τα λόγια της Κίντμαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται κριτική στον Σκορσέζε για το συγκεκριμένο θέμα.

Μεταξύ των σταρ του Χόλιγουντ που έχουν εκφράσει το παράπονό τους για την αφοσίωση του Σκορσέζε σε άνδρες πρωταγωνιστές, είναι και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η Μπλάνσετ είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι, παρά το μεγάλο ταλέντο του Σκορσέζε, οι ταινίες του δεν έδιναν συνήθως τη δυνατότητα στις γυναίκες ηθοποιούς να παίξουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ο Σκορσέζε δεν έχει δημιουργήσει φιλμ ποντάροντας στη γυναικεία δυναμική.

Το «Irishman» του 2019 σημείωσε επιτυχία με -αν και δευτερεύοντες- σημαντικούς γυναικείους ρόλους. Το ίδιο και με το Casino, του 1995 με την Γκλεν Κλόουζ να πρωταγωνιστεί ως «Αμάντα».

Με πληροφορίες από Variety

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Πολιτισμός / Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε στον Μεχντί Χασάν ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τον προσέγγισαν τρεις φορές, ενώ θυμήθηκε και ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο του Λούτον μετά το The Road to Guantánamo
THE LIFO TEAM
Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Πολιτισμός / Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών αστειεύτηκε ότι δεν ήθελε να δώσει τον Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία, επειδή δεν τον έχει κερδίσει ποτέ ο ίδιος πριν τελικά απονείμει το μεγάλο βραβείο στο Fjord του Κριστιάν Μουντζίου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Σε νέα συνέντευξή του στους New York Times, ο Νίκολας Κέιτζ είπε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Πολ Τόμας Άντερσον και ο Γούντι Άλεν δεν τον ξανακάλεσαν μετά από ρόλους που απέρριψε: «Οι περισσότεροι πληγώνονται και δεν σε ξαναπαίρνουν».
THE LIFO TEAM
SOTHEBYS ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Πολιτισμός / Sotheby’s: Αποτράπηκε απόπειρα πώλησης ψεύτικων αρχαίων αγαλμάτων με πλαστά έγγραφα

Τα έγγραφα που προσκομίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί με μεθόδους εκτύπωσης που είναι κατά 25 χρόνια πιο σύγχρονες από την εποχή στην οποία υποτίθεται ότι ανήκαν
THE LIFO TEAM
Ζήτω οι λεσβίες! Το cult περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Πολιτισμός / Ζήτω οι λεσβίες! Το καλτ περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Το KUTT, το καλτ λεσβιακό zine που κυκλοφόρησε μόνο τρία τεύχη στις αρχές των 00s, επανεκδίδεται τώρα από την IDEA σε έναν τόμο. Στις σελίδες του εμφανίστηκαν η Chloë Sevigny, η Eileen Myles και η Peaches, με φωτογραφίες των Ryan McGinley, Collier Schorr και Viviane Sassen
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ