Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 12 Μαΐου

FIRESTARTER Facebook Twitter
Η «Πύρινη Οργή» είναι ακόμα μια κινηματογραφική μεταφορά γραπτών του Στίβεν Κινγκ με τον Ζακ Έφρον σε ρόλο πατέρα μιας έφηβης με πυροκινητικές ικανότητες.
0

Eνώ το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» έκανε την αγορά να χαμογελάσει και πάλι με τις εισπρακτικές του επιδόσεις, έξι νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, με το βλέμμα προσανατολισμένο στα θερινά, τα οποία έχουν ανοίξει και περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη από τις χειμερινές αίθουσες, αν ευνοήσει, επιτέλους, και ο καιρός.

Το Eπιχείρηση Κιμάς δραματοποιεί μια απίθανη, πλην αληθινή ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία είχε βασιστεί και το ξεχασμένο, πλην εξαιρετικό The Man who never was του Ρόναλντ Νίμι. Κόλιν Φερθ, Μάθιου ΜακΦέιντεν και Κέλι ΜακΝτόναλντ πρωταγωνιστούν, με τον Τζον Μάντεν του Ερωτευμένου Σαίξπηρ να σκηνοθετεί.

Η Πύρινη Οργή είναι ακόμα μια κινηματογραφική μεταφορά γραπτών του Στίβεν Κινγκ με τον Ζακ Έφρον σε ρόλο πατέρα μιας έφηβης με πυροκινητικές ικανότητες. Ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την εκδοχή του 1984, που άφησε αλγεινές εντυπώσεις. 

Για όσους αναζητάτε μια κωμωδία της προκοπής, οι Γείτονες από Πάνω του Σεσκ Γκέι κάνουν τη δουλειά.

Από τη Γαλλία έχουμε δύο ενδιαφέρουσες ταινίες είδους. Από τη μία το Κορίτσι με το Βραχιόλι, με μια νεαρή κοπέλα που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο της φίλης της και το Μαύρο Κουτί, ένα ανατρεπτικό θρίλερ με ήρωα έναν αναλυτή μαύρων κουτιών αεροπλάνων που ψάχνει να βρει τι κρύβεται πίσω από ένα αεροπορικό ατύχημα.

Τέλος, εκείνοι που επιθυμούν θέαμα arthouse ευαισθησιών, θα το βρουν στο Κατ’ Οίκον Περιορισμός του Αλεξέι Γκέρμαν Jr., μια αντικαθεστωτική ταινία από τη Ρωσία.  

.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
Πότε οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούνται το πιο σεξουαλικό φύλο;

Πολιτισμός / Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ακόρεστες σεξουαλικά από τους άνδρες

Η ιστορικός Jean Menzies γράφει για τη γυναικεία επιθυμία στην αρχαιότητα: από την «περιπλανώμενη μήτρα» και τη Σαπφώ μέχρι την Πομπηία, τα αρχαία sex toys και τη σημερινή σεξουαλική ύφεση.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Πολιτισμός / Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Η Βάλι Εξπορτ πέθανε στη Βιέννη σε ηλικία 85 ετών. Με έργα όπως το Tapp und Tastkino και το Genital Panic, άλλαξε ριζικά τη φεμινιστική performance και το βλέμμα πάνω στο γυναικείο σώμα.
THE LIFO TEAM