Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τους Grateful Dead με πρωταγωνιστή τον Τζόνα Χιλ

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τους Grateful Dead με πρωταγωνιστή τον Τζόνα Χιλ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

Στην παράλληλη φιλμογραφία του Μάρτιν Σκορσέζε θα βρεις το Last Waltz, ένα από τα καλύτερα συναυλιακά φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ, το No Direction Home: Bob Dylan, ένα αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ που εξετάζει την περσόνα του Μπομπ Ντίλαν υπό το πρίσμα ενός σκορσεζικού ήρωα, καθώς και τα Shine a Light, George Harrison: Living in the Material World και Rolling Thunder Revue.

Έχει επιχειρήσει κατά καιρούς να μεταφέρει την αγάπη του για τη μουσική και στο πεδίο της μυθοπλασίας, με biopic όπως το Dino για τον Ντιν Μάρτιν και το Sinatra, ποτέ δεν κατάφερε, όμως, να πάρει το πράσινο φως για κάποιο από τα σχετικά σχέδια.

To πλήρωμα του χρόνου φαίνεται ότι ήρθε κι έτσι ο Μάρτυ θα σκηνοθετήσει μια μουσική βιογραφία, όχι, όμως, με αντικείμενο τη ζωή κάποιου αγαπημένου crooner. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να τζαμάρει επί της οθόνης για λογαριασμό του Apple TV+, σκηνοθετώντας μια κινηματογραφική μεταφορά της πορείας της μπάντας των Grateful Dead, με τον Τζόνα Χιλ στον ρόλο του frontman τους Tζέρυ Γκαρσία.

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης συνεργάζεται με τον Τζόνα Χιλ μετά τον Λύκο της Γουώλ Στριτ. Θα είναι, επίσης, δεύτερη φορά που ετοιμάζει και μια ταινία υπό την αιγίδα της Apple, καθώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Μάρτυ τελειώνει τα γυρίσματα του πολυδάπανου νέο-γουέστερν Killers of the Flower Moon με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Με δεδομένο ότι ο Σκορσέζε παιδεύει αρκετό καιρό τις ταινίες του στο δωμάτιο του μοντάζ παρέα με τη συνεργάτιδα του Θέλμα Σουμέικερ, είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας για τους Grateful Dead. Πάντως, και μόνο η ιδέα της ανάπλασης του πυρετικού κλίματος των live εμφανίσεων της μπάντας στο πανί δια χειρός Μάρτυ, μας έχει ανοίξει την όρεξη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑ

Πολιτισμός / Το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στη συντήρηση της μοναδικής ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του μνημείου, επισημαίνοντας ότι ο Ναός Αγίου Γεωργίου Ομορφοκκλησιάς αποτελεί βυζαντινό μοναστηριακό ναό που έχει υποστεί φθορές κυρίως από πυρκαγιές κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας
THE LIFO TEAM
Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Πολιτισμός / Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Στα 30 χρόνια του Firestarter, νέες μαρτυρίες και αρχειακό υλικό ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το γύρισμα που μετέτρεψε τον Keith Flint από μέλος των Prodigy σε μία από τις πιο ακραίες και αναγνωρίσιμες εικόνες της βρετανικής ποπ κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Δύο σχεδόν ίδιες εκδοχές του Old Man with a Gold Chain εκτίθενται μαζί στο Σικάγο και ένας κορυφαίος μελετητής υποστηρίζει ότι η δεύτερη, που αποδιδόταν στο εργαστήριο του Ρέμπραντ, είναι έργο του ίδιου του ζωγράφου
THE LIFO TEAM
Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM