Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, σε σημερινές του δηλώσεις, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ομερτά και βία» στη Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. 

 

«Η Σοφία Μπεκατώρου τολμά να λέει την αλήθεια [...] μετά τα όσα είχα πει στην Βουλή ήλπιζα ότι θα ήταν απλά η αρχή και για την Σοφία αλλά και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για το τι συμβαίνει στην ελληνική ομοσπονδία [...] δυστυχώς δικαιώνομαι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 

 

«Από τα 19 μου λέω πως η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. Τριάντα τρία χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου αλλά και ο υφυπουργός Αυγενάκης να μιλήσω,και καταγγέλλει η Μπεκατώρου τα όσα σοβαρά έχει καταγγείλει, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.»

 

«Έχει πολύ ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ. Δεν φτάνει να μην αδικούμε, οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν. Πρέπει κάποια στιγμή σε όλο αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει να απαντήσουμε φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια δεν υπάρχει», προσθέτει. 

 

«Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στην χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής. Αυτή την ομερτά», σχολίασε, απαντώντας πως είχε ακούσει «δεξιά και αριστερά κάποια πράγματα όχι όμως τόσο συγκεκριμένα» όσο η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

 

«Σε πολλά παιδιά έχουν δολοφονήσει το όνειρό τους, απλά τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν»

 

Πρόεδρος Ομοσπονδίας: Ζητήσαμε την παραίτηση του φερόμενου δράστη


Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δηλώνοντας πως δεν ήταν σε γνώση του όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

 

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η δεύτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, στην οποία ανέφεραν πως μόλις γνωστοποιηθεί το όνομα του φερόμενου ως δράστη της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα.

 

Αναφορικά με τις επικρίσεις για το ύφος της πρώτης ανακοίνωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε πως δεν είχαν καμία πρόθεση να υποτιμήσουν το γεγονός, προσθέτοντας ότι μόλις γνωστοποιήθηκε το όνομα του φερόμενου ως δράστη, η Ομοσπονδία «άμεσα ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr