Η Μαίρη Κατράντζου είναι η πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bulgari

Η Μαίρη Κατράντζου, πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bulgari Facebook Twitter
Φωτ. / Instagram
0

Η Μαίρη Κατράντζου είναι η πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, του πολυτελούς οίκου Bulgari.

Σύμφωνα με τη Vogue, η θέση αυτή είναι νεοσύστατη στον οίκο και η Μαίρη Κατράντζου θα σχεδιάζει από δερμάτινες καθημερινές τσάντες, μέχρι μεταξωτές, μοναδικές και πολύ ιδιαίτερες τσάντες, τις οποίες θα κοσμούν ακριβά κοσμήματα. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, που υπενθυμίζεται πως η έδρα της είναι στο Λονδίνο όπου και μένει, αξίζει να σημειωθεί πως έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τα κοσμήματα.

«Πότε κάτι αλλάζει από το να θεωρείται ως κόσμημα στο να θεωρείται λειτουργικό και τι μπορούμε να κάνουμε στο ενδιάμεσο διάστημα; Εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το εκπληκτικό αρχείο της Bulgari. Μελετώντας τα πρωτότυπα και βλέποντας πώς μπορούν να μετασχηματιστούν, βλέπουμε αυτή την κατηγορία ως ένα δημιουργικό πεδίο για να το πετύχουμε. Αυτό για μένα είναι απίστευτο», ανέφερε για το νέο ξεκίνημά της η Μαίρη Κατράντζου.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι της σχεδιάστριας με τον διάσημο οίκο συναντιούνται. Το 2019 ο οίκος Bulgari της δάνεισε πολύτιμα κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια για μια επίδειξη μόδας που είχε διοργανώσει στον Ναό του Ποσειδώνα στην Αθήνα. Έπειτα η σχέση τους έγινε πιο στενή όταν το 2021, η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε μια συλλογή από δερμάτινες τσάντες, στολισμένες με κοσμήματα, αντλώντας έμπνευση από το διάσημο μοτίβο του οίκου «serpenti».

Όμως στην πραγματικότητα η σχέση της με τον οίκο πηγαίνει πολύ πιο πίσω, καθώς ο ιδρυτής του Bulgari, Sotirio Bulgari, ήταν και αυτός Έλληνας. Η ίδια θυμάται ένα βιβλίο για την ιστορία του οίκου, καθώς η μητέρα της ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων με μία αρκετά πλούσια βιβλιοθήκη, αλλά και τη στιγμή που έλαβε ένα ρολόι Bulgari από τον πατέρα της ως δώρο για την αποφοίτηση της. «Η άφιξη της Μαίρης μας κάνει πολύ υπερήφανους. Μοιράζεται με την Bulgari όχι μόνο την ελληνική καταγωγή, αλλά κυρίως την αναζήτηση της αριστείας στην επιλογή των υλικών, τον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται με ιδιαίτερη έμφαση στη χειροτεχνία και το πάθος για τα χρώματα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean-Christophe Babin, σε δήλωσή του.

«Είναι ένα νέο κεφάλαιο, το να βρίσκομαι σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική μου εταιρεία. Η ταχύτητα με την οποία μπορεί να υλοποιηθεί μια ιδέα και να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο είναι εξαιρετικά ικανοποιητική για κάθε δημιουργό. Ο Άντι Γουόρχολ είχε πει: "Όταν βρίσκομαι στη Ρώμη, πηγαίνω πάντα στο Bulgari, γιατί είναι σαν να επισκέπτομαι την καλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης". Απλά υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ», κατέληξε από την μεριά της η Μαίρη Κατράντζου.

Με πληροφορίες από Vogue US

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM