Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το «Apprentice» περιγράφει τη «γέννηση του Κακού», ασχολούμενο με τη μαθητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό του διαβόητου Ρόι Κον.
0

Είναι αναμφίβολα μια καλή εβδομάδα για σινεμά, με πολλές αξιόλογες επιλογές που, βέβαια, ενδέχεται να ακυρώσουν η μια την άλλη στα ταμεία.

Το Apprentice του Αλί Αμπάσι (Holy Spider) περιγράφει τη «γέννηση του Κακού», ασχολούμενο με τη μαθητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό του διαβόητου Ρόι Κον – ένας Τζέρεμι Στρονγκ οσκαρικών προδιαγραφών.

Το Kneecap είναι η επίσημη πρόταση της Ιρλανδίας για τα Όσκαρ κι αποτελεί crowdpleaser περιωπής, με οργιαστικούς ρυθμούς και ανεξάντλητα κωμικά ευρήματα, απευθυνόμενη τόσο σε φαν, όσο και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το συγκρότημα των Kneecap και, γενικότερα, με την hip-hop σκηνή.

Στo Smile 2 ο Πάρκερ Φιν συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με το υποσχόμενο και επιτυχημένο ντεμπούτο του, αυτήν τη φορά με πιο gory διαθέσεις και εμφανώς μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

To We Live In Time του Τζον Κρόουλι (Brooklyn) είναι ένα ρομαντικό μελόδραμα που αναβαθμίζεται από τις ερμηνείες των Άντριου Γκάρφιλντ και Φλόρενς Πιου.

Το My Sunshine θυμίζει αρκετά το σινεμά του Χιροκάζου Κόρε Έντα και ακολουθεί τον υπέροχο χειμώνα ενός δασκάλου καλλιτεχνικού πατινάζ και δυο μαθητών του.

Στο θριλερίζον Brief History of a Family ένας ξένος διεισδύσει στους κόλπους μιας οικογένειας, ξυπνά απωθημένα και φανερώνει τις ρωγμές στις σχέσεις τους.

Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στο θριλερίζον «Brief History of a Family» ένας ξένος διεισδύσει στους κόλπους μιας οικογένειας, ξυπνά απωθημένα και φανερώνει τις ρωγμές στις σχέσεις τους.

Το Βeast το συγκρίνουν πολύ (και πολλοί) με το Fountain του Ντάρεν Αρονόφσκι, ως μεγαλεπήβολη ρομαντική φαντασία που αψηφά αιώνες κι εποχές. Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή μυθιστορήματος του Χένρι Τζέιμς από τον Μπερτράν Μπονελό.

Το No Other Land που κέρδισε Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο και Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας πριν από λίγες μέρες, γεννήθηκε από κοινή προσπάθεια Ισραηλινών και Παλαιστίνιων ακτιβιστών και καταδεικνύει τον εκτοπισμό Αράβων κατοίκων από μια ολόκληρη περιοχή στη Δυτική Όχθη, με πρόσχημα την κήρυξή της ως στρατιωτική ζώνη.

Τέλος, κυκλοφορούν και δυο παιδικά animation, το 200% Λύκος και η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM
Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM